26

Re: Soesjesdeeg

nicole th schreef:

Ik heb mijn soezen altijd met water i.p.v. melk gemaakt.... ga het nu toch eens proberen met melk....en ja hoor soezen kan je makkekijk invriezen als ik ze dan uit de vriezer haal zet ik ze even in de oven....en voila terug een lekker soesje!!!!!!!!!

Het verschil tussen water en melk is dat water ze iets harder maakt en melk de soesjes zacht maakt.
je kan natuurlijk ook een mengeling maken ;)

zelf verkies ik water, omdat de soezen dan beter hanteerbaar zijn en ik ze altijd vul met bbr, waar ook al melk inzit :cool:

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

27

Re: Soesjesdeeg

blackangel schreef:

lekker , dat wil ik ook eens wel maken
ik had eens een foto gezien waar ze op elkaar gestapeld waren en er waren lekers op, dacht mischien karamel die hard is geworden (gestolt)?

en ik vroeg me af hoe die daar allemaal mooi gestapelt kunnen blijven....... en dat vraag ik me nog steeds af,lol

vond ik mooi zo voor op een feestje(desserttafel te plaatsen

Ik heb een paar keer een soesjestoren gemaakt met gesmolten witte chocolade. De soesjes een voor een met de bovenkant in de gesmolten chocolade dopen. En dan stapelen. Doordat de chocolade nog zacht is blijven ze dan aan elkaar plakken. Krijg je dus best een stevige toren.

http://www.naara.nl/Taarten/Soesjestoren.JPG

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

28

Re: Soesjesdeeg

hoi hoi zit net het recept te bekijken maar hoeveel is 200gr melk hoeveel ml/dl is dat?
of kom ik nu heel dom over hahahahah

neem al je dromen is mee de dag in (by loesje)

Re: Soesjesdeeg

je kan er ook  75gr notennoga  (au bain marie)250g slagroom halve minuut kloppen
1pakje klopvast erdoor roeren      noga slagroom krijg je dan.

30

Re: Soesjesdeeg

wat voor een bloem word er gebruikt voor de soezen..zelfrijzend ofpatent

31

Re: Soesjesdeeg

leukkkkkkkkkkkkkkkkkkk zal ik zeker  eens proberen

32

Re: Soesjesdeeg

als ze afgekoeld zijn , steek je dan gewoon het topje van de spuiter erin om op te vullen???................... hahahaha wat een stomme vraag zeg

33

Re: Soesjesdeeg

net zoals bij de cc ?? :-/

34

Re: Soesjesdeeg

blackangel schreef:

als ze afgekoeld zijn , steek je dan gewoon het topje van de spuiter erin om op te vullen???................... hahahaha wat een stomme vraag zeg

Zo doe ik het! En ik denk nog wel meer mensen :D
Ik vul ze trouwens altijd met vanillepudding, is echt heerlijk!!

Groetjes, Carolien           
*Klik hier* voor mijn website, en hier om echt al mijn baksels te zien!

35

Re: Soesjesdeeg

Ooh Naara jouw soesjestoren ziet er echt prachtig uit!!

36

Re: Soesjesdeeg

Nou ik heb de soesjestoren ook gemaakt.. wat lekker!!!

http://www.mijnalbum.nl/Foto-8EKZXL6O.jpg

37 Laatst bewerkt door Knutsel (15-03-2011 16:37)

Re: Soesjesdeeg

Zou je de slagroom ook kunnen kleuren  met de wilton icing colors?
edit: Heb het al gevonden, lang leven de zoekfunctie  :o

38

Re: Soesjesdeeg

Knutsel schreef:

Zou je de slagroom ook kunnen kleuren  met de wilton icing colors?
edit: Heb het al gevonden, lang leven de zoekfunctie  :o

Was het antwoord: Ja?

En ik vraag me af of je de soesjes ook met sojamelk zou kunnen maken?

39

Re: Soesjesdeeg

Sorry maar ja inderdaad je kan het kleuren.

Iemand nog een lekker idee om de soesjes op een hartige manier mee te vullen?

40

Re: Soesjesdeeg

Las vanmiddag dit topic en werd helemaal enthousiast :P
Ze staan nu in  de oven...kben zeer benieuwd :)
Ga ze vullen met slagroom en dan hebben we zo wat lekkers bij de koffie...hoop ik  :lol:
Ik laat het weten ...
Zou je klopfix door de slagroom moeten doen? Ook als ze meteen gegeten worden?

41

Re: Soesjesdeeg

ze zijn prima gelukt maar werden groooooooot sjeee (nouja niks mis mee :P)
had vandaag de slagroom bij de aldi gekocht, ze hadden verse, dat is nieuw volgens mij.
Maaaar die koop ik echt nooit meer, wat een drama...pfff
wordt totaal niet stijf, heb er een pakje houdbare doorgeknald en toen werd het iets beter...
miste ook ook wel iets in de smaak, ga de volgende x een snufje zout door het beslag doen.
gebruik altijd ongezouten roomboter, maar miste het ietsie zoute nu echt.
Dus weer geleerd en op naar de volgende x :)

42

Re: Soesjesdeeg

Heeft iemand al geprobeerd om ze gevuld in de vriezer te bewaren? Wil ze namelijk binnenkort maken voor mijn moeders verjaardag en maak heel veel verschillende dingen...

Misschien nog een domme vraag: hoeveel slagroom gebruiken jullie?? Een bekertje van 250 ml?? En doen jullie er nog klopfix doorheen of niet?
Alvast bednakt!!

Re: Soesjesdeeg

ik heb net het soezen recept geprobeert
en ze zijn heerlijk
mijn dochter zegt het zijn net bolletjes
zijn beetje groot geworden

bedankt voor het recept

44

Re: Soesjesdeeg

Ik vul ze vaak met aardbeienmousse. Is ook erg lekker. Zeker gedoopt in de witte choco. jammie!

45

Re: Soesjesdeeg

lijkt me heerlijk, wil ik ook wel proberen. Maar waarmee spuit je de vulling in het soesje?

46

Re: Soesjesdeeg

met een spuitzak, gaat prima.
Evt kan je eerst een gaatje maken, maar dat hoeft niet persee.

47

Re: Soesjesdeeg

blackangel schreef:

lekker , dat wil ik ook eens wel maken
ik had eens een foto gezien waar ze op elkaar gestapeld waren en er waren lekers op, dacht mischien karamel die hard is geworden (gestolt)?

en ik vroeg me af hoe die daar allemaal mooi gestapelt kunnen blijven....... en dat vraag ik me nog steeds af,lol

vond ik mooi zo voor op een feestje(desserttafel te plaatsen


In blad van Allerhande december 2011 stonden duidelijk beschreven hoe het moest. en was met warme glazuur gegoten vanaf bovenaf naar beneden toe misschien kan je terugvinden op AH site

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

48

Re: Soesjesdeeg

Knutsel schreef:

Sorry maar ja inderdaad je kan het kleuren.

Iemand nog een lekker idee om de soesjes op een hartige manier mee te vullen?


ooit gedaan met zalmmouse, kaas en nog iets maar ik persoonlijk vind dat niet zo lekker, Doe liever zelf met banketbakkerroom (zakje dr oetker die je zelf moet maken met water) of slagroom met beetje vaniellesuiker doorheen of extract

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

49

Re: Soesjesdeeg

ohhh, wou dat ik dit recept eerder gezien had... had voor oud en nieuw het recept in de allerhande gemaakt..... totaaal geflopt. ze kwamen niet 1 mm omhoog. :s

ik ga deze van de week ook proberen... ben volgende week jarig :D  O-)

50

Re: Soesjesdeeg

@ petraweb dat klopt....Bij mij was ook flop....

Maar ze laten wel heel duidelijk zien hoe je torentje kan maken.....

Ik heb helaas weggegooid maar misschien op site te vinden

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd