Onderwerp: Soesjesdeeg
Deeg voor ongeveer 20 Soesjes
200 gram melk
100 gram roomboter
110 gram gezeefde bloem
4-6 eieren (ong. 200 gram in totaal)
De melk met de boter in een pan aan de kook brengen.
Haal van het vuur en roer er de gezeefde bloem doorheen.
Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het mengsel
makkelijk van de pan loskomt.
Laat het mengsel genoeg afkoelen en klop er 1 voor 1 de eieren
door, zorg dat de eieren steeds goed opgenomen worden. Het deeg
moet spuitbaar blijven, dus stoppen met ei toevoegen als je ziet
dat het te dun zal worden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hier het deeg op.
Bak de soesjes 20-25 minuten op 225°C (hetelucht 200°C).
De deur tussentijds niet openen om te voorkomen dat de soesjes
inzakken.
Goed laten afkoelen en vullen met bijvoorbeeld gezoete vanilleroom.
Je kan het deeg ook halveren, ik krijg er zelf altijd iets meer dan 20 soesjes uit.
Succes!