1

Onderwerp: Soesjesdeeg

Deeg voor ongeveer 20 Soesjes

200 gram melk
100 gram roomboter
110 gram gezeefde bloem
4-6 eieren (ong. 200 gram in totaal)

De melk met de boter in een pan aan de kook brengen.
Haal van het vuur en roer er de gezeefde bloem doorheen.
Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het mengsel
makkelijk van de pan loskomt.
Laat het mengsel genoeg afkoelen en klop er 1 voor 1 de eieren
door, zorg dat de eieren steeds goed opgenomen worden. Het deeg
moet spuitbaar blijven, dus stoppen met ei toevoegen als je ziet
dat het te dun zal worden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hier het deeg op.
Bak de soesjes 20-25 minuten op 225°C (hetelucht 200°C).
De deur tussentijds niet openen om te voorkomen dat de soesjes
inzakken.
Goed laten afkoelen en vullen met bijvoorbeeld gezoete vanilleroom.

Je kan het deeg ook halveren, ik krijg er zelf altijd iets meer dan 20 soesjes uit.
Succes!

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

2

Re: Soesjesdeeg

Super, ga hem gelijk opslaan! Bedankt! :)

Wil niet vervelend zijn maar gezoete vanilleroom? Receptje? :o
Wat kan je er anders in doen? In de winkel zit er slagroom in, maar da's volgens mij geen standaard-slagroom.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

3

Re: Soesjesdeeg

Oh sorry, daar bedoel ik gewoon slagroom mee ;)
Ik voeg er zelf voordat ik de slagroom mix naar smaak suiker en vanille-extract aan toe, zo krijg je heel lekkere slagroomsoesjesvulling. Of het ongeveer hetzelfde is als in de winkel weet ik niet, maar ik denk dat daar slagroom in zit met een hoger vetpercentage dan de slagroom als in de supermarkten. Ik heb geen idee of dat een beetje na te maken is eigenlijk.

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

4

Re: Soesjesdeeg

Volgens mij is de room in kant-en-klare soesjes vaak wat dikker dan de slagroom die je zelf thuis klopt.

Maar ga het zeker eens proberen! Mmmmmmmm, water loopt me in de mond (sterf van de honger dankzij onze Sonja...).

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

5

Re: Soesjesdeeg

Ik wilde net een foto gaan plaatsen van een van de slagroomsoesjes die ik net heb gemaakt, maar ik zal je maar niet 'pesten' :lol:

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

6

Re: Soesjesdeeg

Doe maar hoor, kan wel wat hebben ;)

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

7

Re: Soesjesdeeg

Vooruit ;)
http://i30.tinypic.com/of3sb9.jpg

http://i30.tinypic.com/2ywssvd.jpg

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

8

Re: Soesjesdeeg

Ohhhhhhhhhhhhhh....................................

HONGER!

Ze zien er super uit! Spuit je gewoon steeds een dotje beslag op het papier?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

9

Re: Soesjesdeeg

Ik heb geloof ik ook nog een foto van de soesjes voor ze gebakken zijn, ik zal hem even van m'n camera afhalen en plaatsen.

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

10

Re: Soesjesdeeg

Had je je spuitmondje trouwens weer gevonden?

Ik blijf maar kijken naar dat opgesneden soesje. Hij ziet er echt hemels uit van binnen! Is dat nou gewone zelf opgeklopte slagroom?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

11

Re: Soesjesdeeg

Ik ben m'n hele bakje met spuitmondjes kwijtgeraakt, dus ik heb alles gedaan met alleen een spuitzak met afgeknipt puntje. Het kan op zich wel, maar met spuitmondjes gaat het netter en vooral veel makkelijker ;)

http://i25.tinypic.com/24cgnsh.jpg
Het is geen gezicht, maar zelfs als je het zo slordig doet mislukken ze niet!
Na de foto had ik trouwens nog wel de puntjes iets platter gemaakt, omdat dat gedeelte sneller zou aanbranden.
Ze zijn inderdaad gevuld met zelfgeklopte slagroom, ik gebruik altijd die van de Aldi ;)

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

12

Re: Soesjesdeeg

Hartstikke bedankt voor de uitleg en foto's! Weer wat op m'n to do-list!

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

13

Re: Soesjesdeeg

HONGER. Wat zien ze er prachtig uit en met echte slagroom zaaaaaaalig.

Sir Kneighf,
Namens mij ook bedankt voor het recept ga het meteen uit proberen,ook zonder het speciale spuitmondje.

groetjes van Ann

14

Re: Soesjesdeeg

Je kan de ongevulde, afgebakken soesjes ook makkelijk invriezen. Na het ontdooien nog heel even in de oven om terug op te drogen. Na het afkoelen vullen en opsmikkelen !

Als je vreugde wil vermenigvuldigen, moet je haar delen. (Pythagoras)

15

Re: Soesjesdeeg

WendyV schreef:

Je kan de ongevulde, afgebakken soesjes ook makkelijk invriezen. Na het ontdooien nog heel even in de oven om terug op te drogen. Na het afkoelen vullen en opsmikkelen !

Klinkt handig! Die van mij zijn altijd binnen een mum van tijd op, dus invriezen is dan niet nodig :lol:

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

16

Re: Soesjesdeeg

idd, hier is het ook nog nooit gelukt  :D, maar een kennis van me vriest telkens de helft in. Ze maakt wel 2 bakplaten vol per keer.

Als je vreugde wil vermenigvuldigen, moet je haar delen. (Pythagoras)

17

Re: Soesjesdeeg

Kan het niet als ze gevuld zijn?
Bij de supermarkt kan je immers ook slagroomsoesjes uit het vriesvak halen.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

18

Re: Soesjesdeeg

Denk van wel. Maar het deeg zal dan waarschijnlijk niet meer zo lekker zijn, althans dat denk ik. Misschien gewoon eens proberen met een paar ? Je geeft eigenlijk niet meer toe als de moeite h

Als je vreugde wil vermenigvuldigen, moet je haar delen. (Pythagoras)

19

Re: Soesjesdeeg

hoi sir

ziet r erg lekker uit om te water tanden zeg, maar even een vraag, ik zie je recept met grammen, moet ik de melk ook in grammen opmeten of is het 200dl

en hoe kan je je spuitmondjes nou kwijtraken??

20

Re: Soesjesdeeg

Dank je! De melk moet inderdaad in grammen zijn. Zelf vind ik dat sowieso makkelijker, omdat je de boter en melk direct bij elkaar kan afwegen. En als je dat dan ook nog eens meteen in het pannetje doet heb je nog minder afwas ook!
Overigens gebruik ik altijd volle melk, maar ik weet niet of dat nog verschil maakt.

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

21

Re: Soesjesdeeg

nou sir dank je voor de uitleg, ga het zeker proberen het lijkt een makkelijk recept!

22

Re: Soesjesdeeg

hoi hoi zou je de soesjes ook kunnen vullen met banketbakkersroom of zwitserse room lijkt me namelijk ook heerlijk!!!!!!

neem al je dromen is mee de dag in (by loesje)

23

Re: Soesjesdeeg

Ik heb mijn soezen altijd met water i.p.v. melk gemaakt.... ga het nu toch eens proberen met melk....en ja hoor soezen kan je makkekijk invriezen als ik ze dan uit de vriezer haal zet ik ze even in de oven....en voila terug een lekker soesje!!!!!!!!!

Vele en lieve groetjes Nicole

24

Re: Soesjesdeeg

lekker , dat wil ik ook eens wel maken
ik had eens een foto gezien waar ze op elkaar gestapeld waren en er waren lekers op, dacht mischien karamel die hard is geworden (gestolt)?

en ik vroeg me af hoe die daar allemaal mooi gestapelt kunnen blijven....... en dat vraag ik me nog steeds af,lol

vond ik mooi zo voor op een feestje(desserttafel te plaatsen

Re: Soesjesdeeg

ziet er idd heel lekker uit
maar hoe vul je de soesjes?

gr