1

Onderwerp: Advies: Bladerdeegschelp gesuikerd

Goedemorgen,

Mijn zus is vrijdag a.s. jarig en aangezien zij niet echt van de fondant taarten is leek het mij wel leuk om iets anders te maken.

Nu dacht ik eraan om een gesuikerde bladerdeegschelp te maken (diameter 22 cm).
En dan vervolgens met chocolade besmeren vullen met BBR en afwerken met fruit.
Alleen nu vroeg ik me af hoe ik deze het beste kon maken. Gewoon de onderkant van een baklblik gebruiken.

En kan ik bladerdeeg gebruiken of is het beter om een eigen deeg te maken.

graag jullie tips/adviezen

2

Re: Advies: Bladerdeegschelp gesuikerd

Niemand  =(

3

Re: Advies: Bladerdeegschelp gesuikerd

Hoi hoi, ik leg ze altijd op een omgekeerd cupcake blik en dan de vormpjes besmeren met boter en dan het bladerdeeg met de gesuikerde kant boven eromheen,  gaat prima.

Groetjes Vonn

Help mijn vrouw heeft een hobby

4

Re: Advies: Bladerdeegschelp gesuikerd

Hi Yvonne,

Klopt zo doe ik dat ook altijd. Alleen wil ik dus nu een grotere vorm maken (dus 1 taart).

maar weet niet in hoeverre dat wel gaat lukken?? :think:

5

Re: Advies: Bladerdeegschelp gesuikerd

Maroquia schreef:

Hi Yvonne,

Klopt zo doe ik dat ook altijd. Alleen wil ik dus nu een grotere vorm maken (dus 1 taart).

maar weet niet in hoeverre dat wel gaat lukken?? :think:

Oh ja ik zie het,  22 cm die zou ik over een omgekeerd blanda schaaltje proberen te bakken.

Groetjes Vonn

Help mijn vrouw heeft een hobby

6

Re: Advies: Bladerdeegschelp gesuikerd

vonn schreef:
Maroquia schreef:

Hi Yvonne,

Klopt zo doe ik dat ook altijd. Alleen wil ik dus nu een grotere vorm maken (dus 1 taart).

maar weet niet in hoeverre dat wel gaat lukken?? :think:

Oh ja ik zie het,  22 cm die zou ik over een omgekeerd blanda schaaltje proberen te bakken.

Groetjes Vonn

wat een goed idee!! Daar heb ik totaal niet aan gedacht, super bedankt voor de goede tip!