Onderwerp: Waarmee afsmeren en bekleden?

Hallo allemaal!

Even een vraagje over verschillende vullingen...
Bij mijn standaard vulling (chocolade-marshmallow creme, en een laag jam) smeer ik mijn taarten altijd mooi strak af met witte chocolade ganache, en bekleed ik de taarten met fondant. Ik werk eigenlijk nooit met marsepein, omdat ik dat totaal niet fijn vind werken...

Nu moet ik zondag proeftaartjes maken voor een bruidtaart. 4 stuks met verschillende vullingen.
Graag zou ik jullie mening willen weten over het volgende;

Ga ik de taartjes afsmeren met ganache of met botercreme?
Ga ik de taartjes bekleden met fondant of met marsepein?

De volgende vullingen ga ik maken:
Champagne-creme
Chipolata
Fruit/vruchtjes in botercreme
Mascarpone

Ik hoor het graag van jullie!!

Groetjes, Mandy

2

Re: Waarmee afsmeren en bekleden?

persoonlijk zou ik het aan de bruidspaar overlaten. Dus ik zou ze wat betreft proeverij alle mogelijkheden laten proeven. dus combi ganache marsepijn, ganache fondant, botercreme marsepein en botercreme fondant. Niet alle mensen vinden fondant lekker.

groetjes

bakken met Chez-Ami
www.facebook.com/chezami.nl binnenkort online op www.chezami.nl

3 Laatst bewerkt door missbakes-a-lot (09-10-2014 10:06)

Re: Waarmee afsmeren en bekleden?

Hoi Amina,

Bedankt voor je reactie.
Maar dit zou betekenen dat ik het bruidspaar 16 taartjes zou moeten voorschotelen, omdat ik 4 soorten vullingen heb...
Combi Champagne-creme, Ganache, Marsepein
Combi Champagne-creme, Botercreme, Marsepein
Combi Champagne-creme, Ganache, Fondant
Combi Champagne-creme, Botercreme, Fondant
Combi Chipolata, Ganache, Marsepein
Combi Chipolata, Botercreme, Marsepein
enz.........

Het gaat mij er meer om welke smaken het beste bij elkaar passen, zodat ik bij de proeverij in ieder geval lekkere combi's kan voorschotelen :-)