1

Onderwerp: Taartje maken met geld erin: hoe?!

10 juni gaan we met een groep vrienden naar een bruiloft. Omdat we de 'gevulde envelop' graag op een manier willen geven die binnen het thema (regenboog) past, heb ik voorgesteld om een regenboogtaartje te maken met daarin het geld. Uiteraard niet zomaar los in de taart, maar wel voedselveilig verpakt. Nu is alleen de vraag: hoe kan ik dit aanpakken?
Ik dacht er eerst aan om het geld in een boterhamzakje tussen een laag met vulling te doen, maar dan kun je natuurlijk nooit de taart fatsoenlijk aansnijden.
Wie oh wie heeft hier hét idee voor?

Re: Taartje maken met geld erin: hoe?!

Ik zou er na het vullen een stuk uitsnijden in het midden, daar het geld in doen (evt in een blikje oid met folie er om heen), stuk weer terug stoppen en verder bekleden

3

Re: Taartje maken met geld erin: hoe?!

Misschien een idee om er na het bakken een surprise ei in te doen met het geld er in.

Groetjes van Veerle

4

Re: Taartje maken met geld erin: hoe?!

inderdaad in het centrum iets hards doen, waar het geld in kan. Een zakje snijd je aan gort.... :S

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

5

Re: Taartje maken met geld erin: hoe?!

Of 'íjzerdraadjes' in je taart doen en dan het geld opgerold in een wat breder kokertje erin steken???

6

Re: Taartje maken met geld erin: hoe?!

Ik heb dit inderdaad al eens gedaan met het geld in een plastic potje met, bij voorkeur plastic deksel. ( Een plastic deksel is voor mijn gevoel iets higienischer. Bijv. leeg medicijnpotje, of in mijn geval een leeg salmiakpotje) Deze op je taartkarton zetten in het midden. Een gat ter grootte van het potje in je onderste taartlaag, vullen, en de 2e laag erop. Event. weer een gat. Dat ligt eraan hoe hoog je potje is. Daarna de taart afwerken zoals je gewend bent.