Onderwerp: traditional angel food cake pan
Wie kan me vertellen waar deze vorm voor dient? Ik zag hem op diverse sites maar kan niets bedenken waarvoor ik deze vorm zou kunnen gebruiken. Ben eigenlijk pas een beginner. :-) :-D
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » traditional angel food cake pan
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Wie kan me vertellen waar deze vorm voor dient? Ik zag hem op diverse sites maar kan niets bedenken waarvoor ik deze vorm zou kunnen gebruiken. Ben eigenlijk pas een beginner. :-) :-D
kan je hier een link plaatsen van een website waarop je hem gevonden had?
Op deze site (helemaal onderaan) staat de bakvorm.
http://www.kitchenconservatory.com/cakepans.htm
maar ben hem al vaker tegen gekomen op andere sites
ik heb ze wel eens gezien bij de toko hier bij mij in de buurt ( den Haag)
Dat is er een die op een Tulband cakevorm lijkt zonder de nerven erin.
Ze worden daar gebruikt voor Pandan Chiffon. Dat is een zeer luchtige groen gekleurde Cake.
Een angel food cake is een zeer luchtige cake, die voornamelijk uit eiwit bestaat, zo'n 10 a 12. Je kunt zo'n cake ook in een tulbandvorm bakken, het gaat er voornamelijk om dat er ook hitte in het midden van de cake komt, anders wordt die niet gaar.
Groeten, Eline
... en nu nog een receptje en iedereen trekt zich terug in zijn keuken!!!!!!!!!!
katleen
Ik heb het recept ergens thuis. Ik heb het weleens gemaakt en eerlijk gezegd viel het me een beetje tegen. Weinig smaak en je moest het eten met jam, eigenlijk werd het alleen daardoor wel lekker. Ik zal het straks even opzoeken en posten, kunnen jullie je eigen conclusie trekken
de mix voor pandan chiffon is kant en klaar te koop bij ieder Toko, Ze zijn te koop in twee soorten kleuren gifgroen en naturel. Het enige wat je er door gooit is eieren ( 7 tot 8 stuks) en wat water.
Het is een simpel recept maar goed te doen als je geen tijd hebt, alles in een beslagkom en 10 minuten mixen) in de oven en klaar. Voor als je onverwachtsbezoek krijg altijd handig en het is in te vriezen.
is het geen gewone lange cakevorm?
die heb ik gisteren nog gebruikt, zomaar, om eens een andere vorm dan rond of vierkant te kunnen bekleden (vanavond staat hij hopelijk bij de show off)
Zo leer je weer eens wat bij. Ik moet nu dus nog op zoek naar een goede toko, de pan en dan bakken maar.
als ik hem eens maak volgen er zeker foto's en recenties :-D :-D
Ik heb ook zo'n pan bij de toko gekocht, want ik bak regelmatig pandan cake.
In mijn cake boek van Linda Collister staat ook een recept, het heet 'engelenwolk'. En je hebt een dozijn eiwitten nodig. Je eet 't samen met lemoncurd en aardbeien of bosbessen als topping. De cake is dan ook wit(vandaar de naam engelenwolk) van binnen.
Ik denk ook dat de cake op zich niet veel smaak heeft, maar door de topping wel weer lekker is.
Ik heb 'm nog niet gemaakt. Dus verder kan ik niks zeggen over hoe hij is.
Als je dit recept ook wil hebben, dan zeg je 't maar!
Groetjes | Magnolia
Ik zou zeggen: mailen maar dat recept met alle bijrecepten erbij. lijkt me hartstikke lekker!!
o.K komt voor de bakker Ik zal 'm voor je inscannen en opsturen!
Alvast bedankt. :-D
En wij dan?
Wil je hem misschien ook hier bij de recepten zetten?
Bedankt
Wil je hem misschien ook hier bij de recepten zetten?
dat zou wel super zijn :-))
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » traditional angel food cake pan
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.