Onderwerp: Goedenmorgenbroodjes
500 gr witte bloem
300 ml water (35 a 40 graden)
6 gr gedroogde gist
25 gr (room)boter
scheutje room
4 gr zout
5 gr suiker
half zakje geraspte oude kaas
10 plakjes ham
1 eigeel
Doe de bloem en gist in de kom en tijdens het langzaam draaien water er bij doen en dan de andere ingrediënten er in en als laatst het zout.
Kneed alles tot een soepel deeg en laat het ongeveer 45 minuten rijzen op een warme tochtvrije plaats (in de oven zonder hem aan te zetten is een mooie plaats). Klop het eigeel en de room goed door elkaar en snij de ham in hele kleine stukjes.
Vet de bakjes van de cupcakes goed in en kneed het deeg dan nog een keer en doe er de kaas en ham door.
Vul de bakjes tot 1/3 en smeer de bovenkant goed in met het eigeel en room.
Laat het deeg nog een half uurtje rijzen en verwarm de oven tot 150 graden.
Zet de cupcakebakjes in de oven tot ze bijna bruin zijn en zet dan de oven op 200 graden en bak ze door tot ze lekker bruin zijn.
In plaats van bolletjes heb je nu broodjes in de vorm van de cupcakes, leuk als traktatie voor op bed!