1

Onderwerp: Vulling voor taartje vorm 15 cm doorsnede en 10 cm hoog

Hallo allemaal,
Ik heb een bakvorm van 15 cm doorsnede bij 10 cm hoog.
Deze had ik speciaal gekocht om een keer een schattig taartje te maken.
Ik ben zelf normaliter meer van de cupcakes dus vandaar dat ik wat vragen heb.
Ik heb dus mis om het biscuit te maken.
Maar dan...
Ik dacht eraan om deze te vullen met gele room en aardbeien vlaaivulling.
Maar goed wat kan ik het beste doen? eenmaal doormidden snijden of tweemaal? Kan me voorstellen eenmaal anders mss teveel vulling...
En een dijkje van botercreme is toch ook nodig? En na het vullen ook nog afsmeren met botercreme toch?

Maar dan heb ik dus nog een vraag ver de hoeveelheden...hoeveel gele room nodig, hoeveel vlaaivulling nodig hoeveel botercreme nodig en welk recept is het beste te gebruiken voor taartje?
En dan laatste vraag hoeveel fondant is er ongeveer nodig voor bekleden?

Ik hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen.

Groetjes,
Tamara

2

Re: Vulling voor taartje vorm 15 cm doorsnede en 10 cm hoog

Hoi Tamara, er staan tabellen op de homepage van de leukstetaarten.nl wellicht heb je daar iets aan. Ik vul mijn taarten liefst 3 of 4 keer met dunnere laagjes vulling. Maar dat is vrij persoonlijk. Dijkjes spuiten van botercrème is zeker aan te raden. En je moet inderdaad ook afsmeren met botercrème. Als je 1:1 botercrème gebruikt (1 deel boter en 1 deel suiker) denk ik dat je wel genoeg hebt aan 200 gram boter en 200 gram suiker maar ik schat altijd een beetje. Wat ik over heb gaat in de vriezer bij mij.

Recepten vind je hier ook op de site ik gebruik het basis recept voor biscuit of ik gebruik de Funcakes mix uit de webshop. Je kunt ook cake bakken maar ik vind dat persoonlijk minder lekker maar nogmaals jij misschien wel!

Succes!

3 Laatst bewerkt door renata2 (27-02-2014 21:25)

Re: Vulling voor taartje vorm 15 cm doorsnede en 10 cm hoog

ik vul 15 cm taartjes met 3 lagen. maar 2 moet natuurlijk ook kunnen. 1 lijkt me echt te weinig, zeker als hij zo hoog is. die vulling klinkt als een lekkere combi.
inderdaad moet je een dijkje maken van botercreme en daarna afsmeren met botercreme. als je botercrememix gebruikt, voeg dan wat minder water toe omdat anders je fondant/marsepein kan gaan smelten.
ik gebruik 450 gram marsepein voor zo'n hoog 15 cm taartje. maar ik lees van anderen dat zij 350 gram gebruiken. en ik gebruik 140 gram botercrememix voor afsmeren en dijkje.
hoeveel vulling, dat is altijd lastig in te schatten. meestal houd ik een half blikje vlaaivulling over. en ik denk dat je aan een half pakje banketbakkersroom wel genoeg hebt voor 1 laag. voor 2 misschien iets meer, lastig in te schatten. ligt er ook aan hoe dik je je laag maakt.
o ja, let er bij het bakken van de biscuit wel op dat je ingrediënten gebruikt voor een hogere taart, anders kan hij te laag uitvallen. ik gebruik zelf 160 gram biscuitmix, 3 eieren en 16 ml water.
ik hoop dat je er wat aan hebt en succes!