1 Laatst bewerkt door Mistey (26-02-2014 12:15)

Onderwerp: Februari 2014 - 05. Lemon Frambozen Meringue Pie

http://www.mijnalbum.nl/Foto-PN4LCKXV-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-MJWISVP3-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-3HWR8KPK-D.jpg

de eerste keer dat ik Meringue heb gemaakt dit is een bewerkelijk taartje maar het ruikt heerlijk, iets te vroeg aangesneden hij was nog lauw en ik had natuurlijk weer ééns geen geduld :(
het recept heb ik van internet ik weet niet of ik dat erbij mag zetten maar hier is het .... We beginnen met de ingrediënten:

Paté sucré:
75 gram koude boter in blokjes
40 gram suiker
150 gram bloem
1 ei
snuf zout.

Meng boter, suiker, bloem en zout tot het zanderig is. Voeg het ei toe en meng tot een samenhangend deeg.
Leg een uur in de koelkast.

Lemon curd:

90 ml versgeperst en gezeefd citroensap
150 gram suiker
3 eieren
60 gram koude boter in blokjes
rasp van 1 citroen

Neem een pan en een rvs schaal. Vul de pan met een laagje “net aan” kokend water (simmering).
Doe t citroensap, de suiker en de eieren in de rvs schaal en hang deze in de pan.
Kloppen alsof je leven er vanaf hangt. Na 5-10 minuten wordt het mengsel dikker en bleekgeel. Zodra het de dikte heeft van vla neem je de schaal uit de pan, doe de curd direct door een zeef, en klop er de boter en de citroenrasp door. Dek af met een laagje folie en zet weg tot gebruik.

Korst voorbakken
Verwarm de oven op 175C. Gebruik een vorm tussen de 18-22 cm doorsnede. Vet in.
Rol het paté sucré dun uit en bekleed de vorm ermee. Prik gaatjes in de bodem en bedek met een laagje bakpapier. Vul deze met blindbakvulling en bak de bodem 15 minuten.

Haal de taart uit de oven, verwijder de blindbakvulling en vul de taart met de lemoncurd. (Evt aangevuld met een bakje frambozen)
Bak de taart nog 15 minuten. Na 15 minuten haal je de taart uit de oven en verlaag de temperatuur naar 100C.

De meringue
2 eiwitten
100 gram poedersuiker
snuf zout

Maak de meringue terwijl de taart met de vulling in de oven staat.
Neem hiervoor weer een pan met een laagje kokend water en een rvs schaal.
Doe de eiwitten in de schaal en klop ze los.
Hang de schaal in de pan en voeg de helft van de poedersuiker en t snufje zout toe. Klop tot half stijve pieken en voeg dan de rest van de poedersuiker toe. Zodra het eiwit echt stijf is haal je de schaal uit de pan en klopt verder tot de meringue koud en glanzend is.

Laatste loodjes
Spatel de meringue over de taart en zet deze nog 15 minuten terug in de koelere oven.

https://www.facebook.com/pages/Jacakeli … 593?ref=hl
als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat !