1

Onderwerp: Help! Fruitvulling zónder stukjes?... (liefst buiten de koelkast)

ik kan even niets bedenken,

weten jullie een fruit vulling zonder stukjes die liefst ook nog buiten de koelkast kan?
(zodat de taart even op tafel kan staan alvorens aan te snijden en op te eten)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

Re: Help! Fruitvulling zónder stukjes?... (liefst buiten de koelkast)

Ik maak vaak aardbeien-, bramen- of frambozenmousse. Dat moet je niet 3 dagen buiten de koelkast laten staan, maar een aantal uur op tafel lijkt me geen probleem...

3

Re: Help! Fruitvulling zónder stukjes?... (liefst buiten de koelkast)

Hero Fruitpasta? Heb ik ook eens in een taart gedaan voor een meisje die ook niet van stukjes hield.

Re: Help! Fruitvulling zónder stukjes?... (liefst buiten de koelkast)

Ik heb toevallig laatst een pot jam met de staafmixer gedaan!
Dit zou je eventueel ook nog door botercreme kunnen doen....

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

5

Re: Help! Fruitvulling zónder stukjes?... (liefst buiten de koelkast)

Bedankt allemaal!

Bij een mousse krijg je toch stukjes fruit toch?
ik bedoel, het fruit wat erdoor gaat krijg je nooit helemaal fijn...


Die herofruitpasta ga ik zeker even naar kijken! Thnx! :thumb:


Ik heb helaas geen staafmixer... (misschien toch eens aanschaffen :think: )

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

Re: Help! Fruitvulling zónder stukjes?... (liefst buiten de koelkast)

Ik heb nog nooit stukjes gehad in die mousse... Alleen bij de bramen, maar bij de frambozen en aardbeien niet! Gebruik dan wel diepvriesfruit, aangezien vers nu te duur is. Misschien dat dat scheelt?

En ik maak ze dan inderdaad fijn met de staafmixer.

Re: Help! Fruitvulling zónder stukjes?... (liefst buiten de koelkast)

Of een fruitpuree maken en deze evt. iets binden met gelatine o.i.d.?

8

Re: Help! Fruitvulling zónder stukjes?... (liefst buiten de koelkast)

Ik zat inderdaad te denken aan de staafmixer in een blik vlaaifruit... En dat krijg je echt wel fijn hoor!
En anders in de keukenmachine.

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

9

Re: Help! Fruitvulling zónder stukjes?... (liefst buiten de koelkast)

ik zou mousse niet een paar uur laten staan, zit toch slagroom in....

Een staafmixer is toch wel essentieel voor 'geen stukjes' denk ik.... 
:think: Je zou diepvriesaardbeien door een passeerzeef kunnen halen...
Ik kieper de staafmixer'prut' ;) gewoon door de mbc hoor, zeker met aardbeien heb je dan geen stukjes/pitjes of zoiets (hier ook een aantal aanvragers die daar heeeelemaal niet tegen kunnen :rolleyes:  :O )
Dan heb je een veilige en stukjesvrije vulling. Aardbeienmbc in combi met lemon curd is errug lekker :Y

Je zou ook mbc met lemon curd kunnen mengen, heb je stukjesloze citroencrème  :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

10

Re: Help! Fruitvulling zónder stukjes?... (liefst buiten de koelkast)

Wat is precies de bedoeling van 'zonder stukjes'? Misschien dat je met de smaakstoffen van Patidess ook kan bereiken wat je wil?

11

Re: Help! Fruitvulling zónder stukjes?... (liefst buiten de koelkast)

Ik zou voor de staafmixer gaan, ideaal! Als je een blender of smoothie maker hebt staan werkt dat natuurlijk hetzelfde. Ik ben ook geen fan van stukjes en 'staafmixer' nieuwe potten jam altijd voor gebruik. Je kunt fruit eventueel ook helemaal zacht koken en het dan door een zeef halen. Succes!

12

Re: Help! Fruitvulling zónder stukjes?... (liefst buiten de koelkast)

Mijn ervaring met de staafmixer is dat het net iets te vloeibaar wordt...Niet echt fijn als laagje in een taart. Vind ik  ;)

13

Re: Help! Fruitvulling zónder stukjes?... (liefst buiten de koelkast)

Ik kreeg specifiek de vraag voor een fruit vulling zonder stukjes,
omdat het dochtertje (waar de taart voor is) niets lust met stukjes...

Dat het te vloeibaar wordt was ik ook al bang voor,
zal het dan moet binden, of iets met gelatine oid


optie's nog altijd welkom!

en patidess is inderdaad ook een goede optie!
(dat ik daar zelf niet aan gedacht heb, haha)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

14 Laatst bewerkt door Creajuffie (20-02-2014 15:00)

Re: Help! Fruitvulling zónder stukjes?... (liefst buiten de koelkast)

De fruitpasta van Hero is wel een aanrader, hoor! Dit is bij ons in de supermarkt in aardbei en framboos te verkrijgen. Het heeft de dikte van jam dus goed te smeren evt. een dun laagje botercreme onder de jam.
Ook lekker om door botercreme mix te mengen...(niet te veel in één keer erdoor doen dan gaat het schiften)

Re: Help! Fruitvulling zónder stukjes?... (liefst buiten de koelkast)

Zelf jam maken en het fruit door een zeef duwen?

16 Laatst bewerkt door renata2 (23-02-2014 19:02)

Re: Help! Fruitvulling zónder stukjes?... (liefst buiten de koelkast)

jam inderdaad. eventueel gezeefd. of een fruitmousse (bijv. aardbeien/winterpudding van appie of lidl of een zelfgemaakte mousse). waarschijnlijk mag het van de moeder ook een mousse zijn, maar wil ze graag een fruitsmaak. of botercreme met een patidesssmaakje inderdaad.

17

Re: Help! Fruitvulling zónder stukjes?... (liefst buiten de koelkast)

ik had laatst ook deze vraag. Ik heb een pot aardbeien jam verwarmt in een pannetje en deze door de zeef geroerd met een lepel. Daarnaast bc met smaakje.
De aardbeien van de jam heb ik in de pot terug gedaan en weer gebruikt met een nieuwe pot jam.

groetjes Anneke, www.taartspeciaal.nl