1

Onderwerp: Vraagje ivm auto taart

Hallo allemaal,
Ik zou graag wat tips krijgen, mijn vader is dit weekeind jarig en ik wilde hem graag een taart maken in de vorm van auto, nu heb ik een paar vraagjes:
1) is het beter om de biscuits apart in de vriezen en erna in vorm te snijden en te vullen of beter gelijk vullen en versnijden?
2) kan de taart ook ingevroren worden nadat ie volledig versierd is?
3) iemand al eens een taart in de vorm van auto gemaakt? Ik heb een paar how to s op you tube bekeken ,maar dat word ik niet echt gemotiveerd van, daar passeren porches en heuse suv's maatje 1 meter en meer de revue, maar ik denk dat ik al blij ben met een kevertje hahahha

Alle tips en trics zijn dus welkom!

Groetjes

2

Re: Vraagje ivm auto taart

Heb je hier wat aan? http://www.cakefu.com/how-to-make-a-car-cake/

1) Kan allebei, niet ingevroren kruimelt wat meer. Als je de taart nog volledig wilt invriezen zou ik het biscuit niet eerst apart invriezen, want dan moet het daarna weer de vriezer in. Daar wordt het droog van vind ik.
2) Je kunt de taart volledig versierd invriezen, maar kijk even hier voor vullingen die je kunt invriezen: http://forum.deleukstetaarten.nl/viewtopic.php?id=91996.
Invriezen in een kartonnen taartdoos met een pedaalemmerzak eromheen. 24 uur vantevoren uit de vriezer halen zak eraf en in de koelkast rustig laten ontdooien. Vooral niet aankomen als hij gaat 'zweten'.

Succes!

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

3

Re: Vraagje ivm auto taart

Bedankt voor de handige links en tips!
Grts