1

Onderwerp: fondant en houdbaarheid

Hoi hoi,

even een vraagje en hoop snel antwoord te krijgen van iemand die dit weet, vanwege het maken van een taart.

Ik heb vorig jaar augustus 5 kilo wit rolfondant gekocht bij ASDC in zo'n grote emmer. Ze zeiden dat het maar 9 maanden houdbaar is, nu heb ik nog zeker een kilo dat nog goed flexibel ( geen spoortje uitdroging te vinden) is en nog goed ruikt en nu vroeg ik me af kan ik het nou echt niet meer gebruiken, want het is toch suiker en suiker gaat toch normaal gesproken lang mee? Kan het echt niet?

help wie weet dit?

liefs Maaike

De Zoete Keuken, liefde voor het vak, passie voor de taart!
www.dezoetekeuken.nl https://www.facebook.com/DeZoeteKeuken

2

Re: fondant en houdbaarheid

Hi,

als het er nog goed uitziet en goed smaakt EN je binnen twee dagen niet ziek bent ;-) zou ik het nog gebruiken.

katleen (maak mijn fondant zelf)

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

3

Re: fondant en houdbaarheid

heb vorige week nog met de voedings inspectie gebeld, ging ook over producten over datum.  hun uitleg was: als het niet om verse producten gaat maar om droge voeding mag het gerust enkele maanden over tijd gaan, in gedachte houdend dat je product mogelijk wat van zijn kwaliteit verliest.

ik veronderstel dat fondant toch onder droge voeding valt, vermits er geen bederfbare goederen inzitten.

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

4

Re: fondant en houdbaarheid

ik denk inderdaad dat er geen bederfbare stoffen inzitten anders zou het in de koelkast bewaard moeten worden toch?

Ik heb net een e-mailtje gestuurd naar de zaak waar ik het gekocht heb met de vraag over de houdbaarheid en wacht ook even hun antwoord af.

De Zoete Keuken, liefde voor het vak, passie voor de taart!
www.dezoetekeuken.nl https://www.facebook.com/DeZoeteKeuken

5

Re: fondant en houdbaarheid

Kreeg net het volgende antwoord via de mail van de zaak:

maaike je kan het goed gebruiken . ze hebben de houdbaarheid al verlengd.
dat zie ik op veel artikelen.
dus gewoon gebruiken.
groeten.


dus het is nog goed te gegruiken.

De Zoete Keuken, liefde voor het vak, passie voor de taart!
www.dezoetekeuken.nl https://www.facebook.com/DeZoeteKeuken