1 Laatst bewerkt door Siena (03-02-2014 12:21)

Onderwerp: Verhoudingen dubble barrel?....

de double barrel staat al heel lang op mijn 'to do' lijst,
maar er is vooral 1 reden waarom hij daar nog staat...


ik blijf maar dubben over de verhoudingen!

Mij lijkt het het mooist als je een 15cm ronde biscuit bakt en vult, uiteraard x2.
Maar... hoe hoog bak je de biscuits dan? gewoon 7cm?....
dus totaal 14cm biscuit, + zo'n 3cm vulling = een taart van zo'n 17cm hoog bij 15cm doorsnede?....



Hulp please!



Andere tips en tricks zijn ook welkom! (vooral met bekleden!)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

2

Re: Verhoudingen dubble barrel?....

Ik heb van het weekend een doubble barrel gemaakt van 15 cm.
Ik heb 195 mix en 3 eieren gebruikt, ze waren beide ong 8 cm hoog.
Na bijsnijden en vullen was deze in totaal 18 cm hoog.

Ik moet zeggen dat het me nog best tegenviel om ze recht en strak te krijgen, nou had ik er ruffles op zitten dus zag je dat gelukkig niet ;)
Bekleden vond ik een drama, maar dat lag volgens mij voornamelijk aan de fondant die ik gebruikte, sweet choice. Ik had al bij een andere taart gemerkt dat deze door zijn zacht- en soepelheid vrij snel scheurt.

Succes :)

3

Re: Verhoudingen dubble barrel?....

ik zou denk ik een double barrel maken van cake of spongecak.
is toch steviger en met die hoogte makkelijker te bewerken