Onderwerp: Yasmina koekje stap voor stap met recept
Ingrediënten:
het deeg:
250g bloem
1 eetlepel boter
bloemwater
snuifje zout
vulling:
250g gemalen amandelen
150g suiker
1 eetlepel boter
bloemwater
Bereiding:
de vulling:
De amandelen fijn met de suiker mengen.
Doe er de boter en beetje bij beetje bloemwater tot je een vast deegje krijgt (het mag niet aan je handen plakken, net goed genoeg om bolletjes te rollen)
Maak kleine bolletjes (zelfde grote als een kers)
Zet deze aan de kant
Het deeg:
Meng de bloem met de boter, zout en beetje bij beetje het bloemwater erbij doen.
Goed mengen tot het dezelfde structuur heeft als brooddeeg, dan nog 20 minuutjes kneden tot je een soepel deeg hebt.
Bedek dit met plastiekfolie en laat het wat rusten (een halfuurtje ofzo).
Dan het deeg in kleinere delen splitsen (dit maakt het gemakkelijker om mee te werken), als je pastamachine hebt, erdoor draaien (gaat gemakkelijk), heb je geen pastamachine dan met een deegroller zo plat mogelijk rollen.
Snij vierkanten van 7 op 7 cm uit het deeg.
Je snijdt in elke kant van het deeg een streepje (ongeveer zoals op de foto hieronder).
Plaats een bolletje deeg in het midden (zoals hierboven op de foto).
Haal al de vier hoeken naar boven en druk het stevig toe.
Dan moet je de hoekjes die uitsteken naar elkaar brengen en dichtknijpen (als het niet toeplakt kan je eiwit gebruiken).
Als je een bloemetje erboven op wil doen, kan je een beetje van het deeg pakken, kleurstof aan toevoegen en dan erop plakken (weeral met een beetje eiwit)
Plaats op een bakplaat met bakpapier.
Gedurende 10 minuten in een oven van 180 °C.
Direct nadat ze uit de oven komen in honing onderdompelen (de honing warm je eerst op zodat hij vloeiend is).