1

Onderwerp: bakvorm maken voor bijvoorbeeld kerstbaltaart

Hoi allemaal,

Ik heb met kerst een kerstbaltaart gemaakt door twee kleine blanda's op elkaar te zetten, normaal te vullen en bekleden.
Dit zakte alleen helemaal in! T werd een halve bal ipv een hele dus heb ik m op z'n kant gelegd.. dat ging iets beter maar mooi rond werd t niet.
Hoe doen jullie zoiets? Had ik t met cake moeten doen ipv biscuit?
Ik wilde t wel vullen want anders is t zo saai...

Ik weet dat t ook met Rice crispies kan maar dat wilde ik juist niet doen dit keer.

ohja: dit was mijn taart: ik heb t proberen te verbergen met t groene kleedje

http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-WPPVBC7U.jpg

Een dag niet getaart is een dag niet geleefd!
www.loveatfirstbite.nl

2

Re: bakvorm maken voor bijvoorbeeld kerstbaltaart

3d vormen kun je het beste maken met cake of chocoladecake. In ieder geval steviger dan biscuit, gemaakt van biscuitmix. Als je het recept pakt met eieren, bloem, etc kan het ook nog wel eens wat steviger uitvallen en lukt het (soms, dus geen garanties :( ) Maar zeker een bolvorm is best lastig hoor.
Veel succes en bakplezier!!

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

3

Re: bakvorm maken voor bijvoorbeeld kerstbaltaart

oh dat was wel jammer maar ik vind je taart heel erg leuk en wie het niet weet ziet er niks van :D

En ik denk ook dat het met cake steviger is.

4

Re: bakvorm maken voor bijvoorbeeld kerstbaltaart

Misschien een idee om dan een "gevulde"cake te bakken. Bijv. Stroopwafelcake, amandel wondercake, aardbeien roomcake. Je hoeft dan niet meer te vullen, en je hebt toch een wat minder "saaie"cake. (Hoewel ik moet zeggen dat ik een gewone cake ook absoluut niet saai vind!)

5

Re: bakvorm maken voor bijvoorbeeld kerstbaltaart

en een gewone cake kun je ook vullen... das ook echt hartstikke lekker hoor!