1

Onderwerp: Alles wit graag!

Van het weekend een bruidstaart gemaakt.
en de opdracht was
Witte taart met witte rozen en wel graag alles van marsepein. En  hij moet voor ongeveer 75 personen worden.
Ik heb de rozen wel wel met parelmoer glans gespoten, maar dit zie je niet op deze foto

Oh ja en ik de parels zaten hier nog niet goed vast :$
Hier het resultaat:

http://www.janinetaartje.nl/wp-content/uploads/2013/12/bruidstaart.jpg

2

Re: Alles wit graag!

zo, dat was vast een hele klus!

Knap gemaakt hoor, bak je al lang taarten?....


als ik heel eerlijk ben vind ik de taarten nl best 'hobbelig' bekleed,
en het eerste wat me opviel is dat hij best wel scheef staat.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

3

Re: Alles wit graag!

Siena schreef:

zo, dat was vast een hele klus!

Knap gemaakt hoor, bak je al lang taarten?....


als ik heel eerlijk ben vind ik de taarten nl best 'hobbelig' bekleed,
en het eerste wat me opviel is dat hij best wel scheef staat.

Ik bak nog geen jaar taarten.
En dit wisten ze ook (gelukkig).

En scheef staat hij niet. Dat is meer de foto (die ik niet goed kreeg)
Maar heb je tips om de taarten minder hobbelig te krijgen? Hoor het graag.

4

Re: Alles wit graag!

ik weet niet of het door de foto's komt,
maar de taarten zelf lijken ook niet allemaal even recht.
Ik heb zelf veel gehad aan een how to hier op het forum,
ga hem even opzoeken voor je.

(scheelt mij weer een heel verhaal typen, haha)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

5 Laatst bewerkt door Siena (02-12-2013 18:15)

Re: Alles wit graag!

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=169809


overigens doe ik het inmiddels wel iets anders,
bij het snijden gebruik ik de 'sateprikker-truc'
en ik werk eigenlijk nooit meer met dijkjes.

voor het recht en strak afsmeren gebruik ik een heel simpel spateltje van iets van een euro, werkt als een tierelier :D

deze:

http://www.deleukstetaartenshop.nl/media/catalog/product/cache/1/image/304x304/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/P/S/PS40_28.jpg

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

6

Re: Alles wit graag!

Siena schreef:

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=169809


overigens doe ik het inmiddels wel iets anders,
bij het snijden gebruik ik de 'sateprikker-truc'
en ik werk eigenlijk nooit meer met dijkjes.

voor het recht en strak afsmeren gebruik ik een heel simpel spateltje van iets van een euro, werkt als een tierelier :D

deze:

http://www.deleukstetaartenshop.nl/media/catalog/product/cache/1/image/304x304/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/P/S/PS40_28.jpg

Oke super dankjewel!
Ik ga sowieso even dat spateltje aanschaffen. Ik denk dat dit mij heel veel gaat helpen!

7

Re: Alles wit graag!

Ik denk dat je moet beginnen met hogere taarten bakken. Draai je je kapsels om?
Dan gebruik je de onderkant als bovenkant, wat veel strakker wordt.
Hoe groot waren deze taarten?

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

8 Laatst bewerkt door Siena (02-12-2013 20:28)

Re: Alles wit graag!

het viel mij ook op dat ze vrij laag waren,
maar vind het zo negatief overkomen als je alle verbeterpuntjes in 1x zegt.
Is helemaal niet zo bedoelt, maar vind het altijd lastig inschatten of de ander daar wel op zit te wachten...



Oke super dankjewel!
Ik ga sowieso even dat spateltje aanschaffen. Ik denk dat dit mij heel veel gaat helpen!

o, en graag gedaan hoor!
Die scraper vind ik echt ideaal, gewoon de smalle kant op je werkvlak laten rusten,
en de lange kant zachtjes tegen de taart drukken.
Ik heb de taart dan altijd op een draai plateau staan,
taartje draaien..... en klaar!
(kun je de scraper gewoon op 1 plek houden)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

9

Re: Alles wit graag!

Siena schreef:

het viel mij ook op dat ze vrij laag waren,
maar vind het zo negatief overkomen als je alle verbeterpuntjes in 1x zegt.
Is helemaal niet zo bedoelt, maar vind het altijd lastig inschatten of de ander daar wel op zit te wachten...



Oke super dankjewel!
Ik ga sowieso even dat spateltje aanschaffen. Ik denk dat dit mij heel veel gaat helpen!

o, en graag gedaan hoor!
Die scraper vind ik echt ideaal, gewoon de smalle kant op je werkvlak laten rusten,
en de lange kant zachtjes tegen de taart drukken.
Ik heb de taart dan altijd op een draai plateau staan,
taartje draaien..... en klaar!
(kun je de scraper gewoon op 1 plek houden)

Je hebt gelijk, geen feedback in de titel is beter je mond houden, maar dat is soms zo moeilijk. We willen alleen maar helpen toch ;)

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

10

Re: Alles wit graag!

:y  :y  :y

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

11

Re: Alles wit graag!

anouckjewel schreef:

Ik denk dat je moet beginnen met hogere taarten bakken. Draai je je kapsels om?
Dan gebruik je de onderkant als bovenkant, wat veel strakker wordt.
Hoe groot waren deze taarten?

Ik draai de kapsels om ja. En gebruik het recept van deze site, maar ga denk ik toch overstappen naar funcakes misschien ligt me dat beter. Of zou het daar niet aan liggen?
En ze waren 35/30/25 en 20 cm.

12

Re: Alles wit graag!

Siena schreef:

het viel mij ook op dat ze vrij laag waren,
maar vind het zo negatief overkomen als je alle verbeterpuntjes in 1x zegt.
Is helemaal niet zo bedoelt, maar vind het altijd lastig inschatten of de ander daar wel op zit te wachten...



Oke super dankjewel!
Ik ga sowieso even dat spateltje aanschaffen. Ik denk dat dit mij heel veel gaat helpen!

o, en graag gedaan hoor!
Die scraper vind ik echt ideaal, gewoon de smalle kant op je werkvlak laten rusten,
en de lange kant zachtjes tegen de taart drukken.
Ik heb de taart dan altijd op een draai plateau staan,
taartje draaien..... en klaar!
(kun je de scraper gewoon op 1 plek houden)

Oké nou ga morgen gelijk even zoeken in de stad :D

13

Re: Alles wit graag!

anouckjewel schreef:
Siena schreef:

het viel mij ook op dat ze vrij laag waren,
maar vind het zo negatief overkomen als je alle verbeterpuntjes in 1x zegt.
Is helemaal niet zo bedoelt, maar vind het altijd lastig inschatten of de ander daar wel op zit te wachten...



Oke super dankjewel!
Ik ga sowieso even dat spateltje aanschaffen. Ik denk dat dit mij heel veel gaat helpen!

o, en graag gedaan hoor!
Die scraper vind ik echt ideaal, gewoon de smalle kant op je werkvlak laten rusten,
en de lange kant zachtjes tegen de taart drukken.
Ik heb de taart dan altijd op een draai plateau staan,
taartje draaien..... en klaar!
(kun je de scraper gewoon op 1 plek houden)

Je hebt gelijk, geen feedback in de titel is beter je mond houden, maar dat is soms zo moeilijk. We willen alleen maar helpen toch ;)

Oh nou feedback is altijd welkom hoor. Want als hè niet gezegd word zul je het nooit weten toch?
En juist als ik feedback vroeg kreeg ik het niet :P

14

Re: Alles wit graag!

Probeer idd de mix eens. En het type mixer haalt ook wel uit. In ieder geval zeker 8 minuten op de hoogste stand mixen.
Je kunt ook iets langer bakken op een lagere temp, dan heeft je beslag meer tijd om te rijzen.
En soms moet er gewoon iets meer beslag in als aangegeven, alhoewel ik met de mix goed uitkom met de hoeveelheden.

Je bent goed op weg, maar persoonlijk zou ik de bruidstaarten nog even achterwege laten en je richten op gewone opdrachten tot je die goed strak krijgt. Het is toch de taart voor de belangrijkste dag uit hun leven. Je bent nog jong, tijd zat ;)

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

15

Re: Alles wit graag!

Haha, vraag je het, krijg je niets, vraag je niets...

ik denk dat je met deze tips al een heel eind komt,
en wil je iets weten nog, vraag gerust!
Desnoods mail je me :Y

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

16 Laatst bewerkt door Carien (02-12-2013 21:33)

Re: Alles wit graag!

het zijn ook wel 'lellen' van taarten.... 
:think: gebruik je wel een heatingcore?

Inmiddels heb ik gemerkt dat bake-even-strips ook echt zoden aan de dijk zetten :Y misschien is dat een tip? :)


ik heb je website even bekeken: :thumb:  :thumb:
Het viel me wel op dat er prijzen op staan, heb je een KVK-inschrijving?
En bij de vullingen staan schrijffouten: het is gAnache en mousSe enzo nog meer. Misschien nog even goed doornemen? :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

17

Re: Alles wit graag!

Carien schreef:

het zijn ook wel 'lellen' van taarten.... 
:think: gebruik je wel een heatingcore?

Inmiddels heb ik gemerkt dat bake-even-strips ook echt zoden aan de dijk zetten :Y misschien is dat een tip? :)

Ja, ik denk ook dat ze hoger zijn dan ze lijken, omdat de verhoudingen anders zijn dan ik dacht.

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

18

Re: Alles wit graag!

zal ik de vraag dan maar stellen... :+

welke maten hebben de taarten?

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

19

Re: Alles wit graag!

anouckjewel schreef:

Probeer idd de mix eens. En het type mixer haalt ook wel uit. In ieder geval zeker 8 minuten op de hoogste stand mixen.
Je kunt ook iets langer bakken op een lagere temp, dan heeft je beslag meer tijd om te rijzen.
En soms moet er gewoon iets meer beslag in als aangegeven, alhoewel ik met de mix goed uitkom met de hoeveelheden.

Je bent goed op weg, maar persoonlijk zou ik de bruidstaarten nog even achterwege laten en je richten op gewone opdrachten tot je die goed strak krijgt. Het is toch de taart voor de belangrijkste dag uit hun leven. Je bent nog jong, tijd zat ;)

Ik ben ook nog veel aan het oefenen. En mensen bestellen zelf bij mij. En weten dat Ik nog niet super goed ben :p En daar betalen ze ook voor.

20

Re: Alles wit graag!

Carien schreef:

het zijn ook wel 'lellen' van taarten.... 
:think: gebruik je wel een heatingcore?

Inmiddels heb ik gemerkt dat bake-even-strips ook echt zoden aan de dijk zetten :Y misschien is dat een tip? :)


ik heb je website even bekeken: :thumb:  :thumb:
Het viel me wel op dat er prijzen op staan, heb je een KVK-inschrijving?
En bij de vullingen staan schrijffouten: het is gAnache en mousSe enzo nog meer. Misschien nog even goed doornemen? :)

Ja had ik gebruikt. Ideaal!
En zal ook eens onderzoek doen naar een bake-even-strip!
Dankje voor de tip.

En heb geen KVK. Had ze gebeld en was nog niet nodig hebben ze mij verteld. Omdat ik te weinig verdien eigenlijk helemaal niets. Als ik dit maar aan het eind van het jaar kan aantonen zeiden ze.
Ga de typefouten veranderen :)

21

Re: Alles wit graag!

Siena schreef:

zal ik de vraag dan maar stellen... :+

welke maten hebben de taarten?

Ze waren 35/30/25 en 20 cm

22

Re: Alles wit graag!

ik vind je site er trouwens wel heel leuk uit zien!
lekker 'fris'

(bij wie host je hem? waar heb je hem mee gemaakt?)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

23

Re: Alles wit graag!

Siena schreef:

ik vind je  ;) site er trouwens wel heel leuk uit zien!
lekker 'fris'

(bij wie host je hem? waar heb je hem mee gemaakt?)

Die heeft mijn vriend gemaakt. Hij heeft een eigen bedrijf hierin. Dus mijn site heeft hij tussen door gemaakt.
Dus kan geen antwoord geven op je vragen, want heb geen idee  :o

24

Re: Alles wit graag!

Kijk, dat is nog eens handig zo'n vent! Doe mij er ook zo één!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

25

Re: Alles wit graag!

Siena schreef:

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=169809


overigens doe ik het inmiddels wel iets anders,
bij het snijden gebruik ik de 'sateprikker-truc'
en ik werk eigenlijk nooit meer met dijkjes.

voor het recht en strak afsmeren gebruik ik een heel simpel spateltje van iets van een euro, werkt als een tierelier :D

deze:

http://www.deleukstetaartenshop.nl/media/catalog/product/cache/1/image/304x304/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/P/S/PS40_28.jpg

Mag ik vragen wat de 'satéprikker truc' is?? Ik ken hem natuurlijk om te checken of je taart gaar is. Maar een truc bij het snijden??