Onderwerp: s.v.p. uitleg recept appeltaartjes graag spoed
Hallo,
ik dacht de mini-appeltaartjes te maken volgens het recept van
http://www.tajin.nl/recepten/component/ … rtjes.html
Maar ik snap de beschrijving niet helemaal.
Dit is het recept:
6 plakjes diepvriesbladerdeeg
2 appels
Rozijnen
Citroensap
3/4 theelepel kaneel
Beetje honing
Handjevol amandelen, fijn gehakt.
Eigeel of melk voor het bestrijken.
6 kleine bakvormpjes
(Boter-suiker-ei-)crème:
20 gram bruine basterdsuiker
20 gram suiker
40 gram zachte boter
1 ei
Bereiding:
ROER DE BOTER EN DE SUIKER ZACHT EN ROMIG.
VOEG HET EI TOE EN ROER ALLES TOT EEN GLADDE CRÈME.
VUUR UIT
en laat afkoelen.
Schil en snijd ondertussen de appels in kleine stukjes en meng deze met beetje honing, rozijnen, citroensap en kaneel.
Bekleed de vormpjes met 1 plakje bladerdeeg en haal de overtollige randjes eraf , daar maak je straks reepjes van voor over de taartjes.
Prik de deegbodem hier en daar met een vork in zodat het niet later gaat rijzen.
Verdeel de appelvulling over de deegbodem en giet nu het boter-suiker-ei-crème in de vormpjes.
Schik de reepjes horizontaal en verticaal op de taartjes , bestrijk ze met eigeel of melk.
Bakken op 180 graden in een voorverwarmde oven , ongeveer 35/40 minuten.
!!:De appeltaartjes waren bij mij van de bovenkant en binnenkant gaar , maar de onderkant nog niet door de vormpjes.
Even uit de vormpjes halen , en op hun kop in de oven terug leggen totdat de onderkant gaar is!!*
Bereidingstijd:
5 min
Ik wil graag uitleg bij het gedeelte dat ik in hoofdletters heb gezet.
Wat doet ze nu precies:
Smelt ze suiker en boter in pannetje op vuur en doet er dan onder constant hard roeren het ei erbij (hard roeren om te voorkomen dat het ei stolt).
En mixt ze het dan in ca. 4 minuten met de mixer romig???
Alvast bedankt.