1

Onderwerp: Hoeveel nodig pp

Ik heb binnenkort een workshop voor collega's en wil boltaartjes gaan maken.
Ik wil ze allemaal zelf laten kleuren hoeveel gram fondant pp zou ik per taart nodig hebben?
Hopelijk kunnen jullie me helpen  :)
Alvast bedankt :thumb:

2

Re: Hoeveel nodig pp

Ik heb binnenkort een workshop voor collega's en wil boltaartjes gaan maken.
Ik wil ze allemaal zelf laten kleuren hoeveel gram fondant pp zou ik per taart nodig hebben?
Hopelijk kunnen jullie me helpen  smile
Alvast bedankt choeso

3

Re: Hoeveel nodig pp

Hoi,

Het ligt een beetje aan de maat van de boltaartjes en waarmee je wil decoreren.


Groetjes marjan

4

Re: Hoeveel nodig pp

Ik hou als richtlijn aan 100 gr fondant of marsepein per gebruikt ei. Als ik zelf kleur doe ik er voor de zekerheid nog 50 gr bij. Dit is alleen voor het bekleden. Voor het versieren is het afhankelijk van de grote van de bolvorm en wat je er op wilt maken, meestal reken ik 50 tot 100 gram.
Succes ermee.

5

Re: Hoeveel nodig pp

Ik hou als richtlijn aan 100 gr fondant of marsepein per gebruikt ei. Als ik zelf kleur doe ik er voor de zekerheid nog 50 gr bij. Dit is alleen voor het bekleden. Voor het versieren is het afhankelijk van de grote van de bolvorm en wat je er op wilt maken, meestal reken ik 50 tot 100 gram.
Succes ermee.

6

Re: Hoeveel nodig pp

Wat een goede tip! Niet voor een workshop maar meer voor eigen gebruik bij mij dan. Die ga ik onthouden.

7 Laatst bewerkt door Siena (03-12-2013 20:34)

Re: Hoeveel nodig pp

100gram fondant per gebruikt ei kom je volgens mij niet altijd mee uit hoor...ik zou liever de tabellen aanhouden.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

8 Laatst bewerkt door Siena (03-12-2013 20:36)

Re: Hoeveel nodig pp

Blanda schalen (bolvormige schalen) FunCakes Biscuitmix

Maat (cm doorsnede)          5     12     20     28    
Biscuitmix (gram)                        50     270     400      
Ei (gram)                                     40     210     310      
Water (gram = ml)                      5       27        40      
Marsepein/ Rolfondant (gram)    200  450  600*      
Aantal stukjes                            2 á 4*  11*  17*

 


bij een blanda van 12cm heb je minder dan 1ei nodig,
maar wel 200gram fondant of marsepein...

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!