Onderwerp: Recept biscuit melk, gluten, ei, soja en pinda/notenvrij
Hoi,
Ik heb afgelopen vrijdag een taart gemaakt voor een jongetje die melk, gluten, soja, ei, en pinda/notenallergie heeft. Na heel veel bakken en uitproberen kwam ik op onderstaand recept. Je moet het wel laagje voor laagje bakken maar is best luchtig. Genoeg voor een 20 cm laagje
100 gram maismeel
120 gram suiker
25 gr plantaardige boter (let op dat er geen soja in zit)
Mespuntje zout
1 zakje vanillesuiker
25 gr maizena of rijstmeel) geen koopmans)
4 schepjes no egg (reform en biologische zaakjes te koop)
180 ml water
Eerst de droge ingredienten met elkaar mengen, daarna in een mixer de boter en water toevoegen. 10 min laten mixen.
+\- 30 min op 180 graden. Voorzichtig uit de vorm halen.
Ik had mijn taart gevuld met bananencreme maar dan met rijstslagroom ipv soja of gewone slagroom.
Groetjes marjan