1

Onderwerp: Ijsvorming op fondant

Ik heb laatst een taart bekleed met fondant in de vriezer gezet. Verpakt in een kartonnen doos en toen ik hem eruit haalde zag ik allemaal kleine bevroren vochtdruppeltjes op de fondant. Wat kan ik nu doen om te voorkomen dat het vocht in de fondant gaat en daardoor enorm gaat blinken, want daar ben ik nu bang voor.

Ik heb al vaker taarten ingevroren zonder al te grote problemen,  maar hoe kan ik ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid neerslaat op mijn taart. Ik vind dit erg lastig.  :think:

Neem ook eens een kijkje op mijn Facebook-site Taartenfantasie https://www.facebook.com/TaartenvanDre?ref=hl

Re: Ijsvorming op fondant

Hoi!
Ik vries ook wel vaker een taart in, om de kartonnen doos doe ik altijd nog een plastic zak, om te voorkomen dat vocht uit de diepvries in de doos/taart komt.
Om te ontdooien haal de taart 24 uur vantevoren uit de diepvries, je haalt de taart uit de doos plus zak en laat m bloot in de koelkast ontdooien. De laatste paar uur op het aanrecht (mits er geen koelkastvullingen in zitten). Het vocht droogt dan op en trekt als t goed is weg. Als t vocht UIT de taart komt (bijv. door met iets verkeerd afgesmeerd te hebben) zal de fondant blijven smelten en is er waarschijnlijk geen redden meer aan.
Succes ermee!! :thumb:

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

3

Re: Ijsvorming op fondant

Bedankt voor de tip! Ga het uitproberen. Afsmeren doe ik altijd met botercreme. Het is denk ik inderdaad vocht uit de vriezer wat op de taart slaat.
:Y

Neem ook eens een kijkje op mijn Facebook-site Taartenfantasie https://www.facebook.com/TaartenvanDre?ref=hl