1

Onderwerp: Herfsttaart met eekhoornpuzzelplaatje [FEEDBACK]

Voor de verjaardag van mijn moeder heb ik een herfsttaart gemaakt, met een eekhoorn puzzelplaatje er op.
De vulling is van aardbeienjam en een laag toetje van loetje caramel.

Als jullie toetje van loetje/mona toetje gebruiken doe je er dan dan gelatine of klopfix door heen voor de stevigheid of zo uit de verpakking op de taart?
Ik heb het uit de verpakking los geroerd en op de taart gedaan, maar, vond de taart een beetje wiebelig worden.
En met het snijden liep de vulling er een heel klein beetje uit.

De taart is afgesmeerd met ganache, normaal gebruik ik altijd botercreme.
Toen ik de oranje marsepein er over deed, viel mij op dat de ganache wel door de marsepein heen schijnt.
Nu is dat voor deze taart niet erg, omdat het wel een extra herfstig uiterlijk geeft, maar voor bijvoorbeeld een bruids of verjaardags taart is dat natuurlijk niet de bedoeling.
Maken jullie de marsepein dan dikker?

Hier komen de fotos!

http://www.mijnalbum.nl/Foto-NUWFQFRT-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-L8XPRJPB-D.jpg

En de zijkant

http://www.mijnalbum.nl/Foto-YENIRH8R-D.jpg

2

Re: Herfsttaart met eekhoornpuzzelplaatje [FEEDBACK]

Wat een leuke taart!

Als ik Mona pudding/toet als vulling gebruik, doe ik alleen de mousse-achtige en de luchtige pudding en die schep ik het vanuit het bakje op mijn taart en probeer er zo min mogelijk aan te zitten, zodat het luchtig blijft.

Ja, waarschijnlijk je marsepein volgende keer iets dikker laten.