Onderwerp: Bitterkoekjes Cupcakes met een toef van slagroom en aardbeien
Deze Cupcakes maakte ik voor mijn verjaardagsfeestje van afgelopen zaterdag.
Ingrediënten (voor 15 cupcakes)
200 gram suiker
5 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel vanille extract
1 zakje vanillesuiker (8 gram)
200 gram boter
150 gram verkruimelde bitterkoekjes
Ingrediënten Topping
Slagroom
Klopfix
8 grote aardbeien of 15 kleine aardbeien
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Mix in een mengkom de suiker, boter en vanillesuiker goed, totdat er een luchtig mengsel ontstaat. Klop de eieren los en voeg deze samen met het vanille extract toe totdat deze geheel in het beslag zijn opgenomen
Zeef het zelfrijzend bakmeel door het beslag en mix het beslag goed door.
Spatel als laatste de verkruimelde bitterkoekjes door het beslag.
Verdeel het beslag over de vormpjes en zorg ervoor dat de vormpjes voor ongeveer 2/3 gevuld zijn. Bak de cupcakes in ongeveer 20-25 minuten goudbruin.
Nu kan je gaan beginnen met de slagroom. Klop 250 ml slagroom stijf met klopfix. Doe de slagroom in een spuitzak met stervormig spuitmondje en spuit een toef op elke cupcake. Wacht hiermee wel totdat de cupcakes volledig zijn afegoeld. Zet tenslotte op elke toef een halve grote aardbei of een hele kleine aardbei.