1

Onderwerp: Eerste taartje bekleed en schattige ganache taart

Yesss ik heb eindelijk botercreme ontdekt die ik echt lekker vind en dus kan ik nu ook gaan spelen met bekleden :) klein taartje gebakken en met restjes marsepein bekleed en het viel me mee! Heb ook even zitten fröbelen met het maken van die slingertjes maar dat vind ik nog lastig.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-GZXXSI7F.jpg

En voor een avondje met vriendinnen/mini housewarming van mn zus een lekker taartje met ganache. De roosjes had ik al eerder gemaakt als oefening, dat zijn eiwitschuimpjes.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-BGXM4FJW.jpg

Tips voor andere botercreme dan 1:1 zijn welkom! Ik heb nu die van my cupcake addiction via YouTube, 50g boter-110g poedersuiker-el melk-tl vanille extract.

2

Re: Eerste taartje bekleed en schattige ganache taart

Wat zijn die schuim-roosjes leuk zeg! Die vielen me echt op  :lol:

Ik maak altijd botercreme met de mix van funcakes.. dat recept wat je noemt ga ik ook eens proberen.  :)

3

Re: Eerste taartje bekleed en schattige ganache taart

Oeh...die ganache.....jammie! En leuk met die mooie schuimpjes erop!

Groetjes van Marjon

4

Re: Eerste taartje bekleed en schattige ganache taart

ja idd, die van de funcakes gebruik ik ook altijd voor vulling maar om mee af te smeren vind ik 'm wat minder, dan doe ik wel 1 op 1 met wat nutella erin, dan is ie lekkerder en zodat ie ook bruin wordt zodat je vooral met marsepein niet zo de aparte "delen" ziet haha. Wat ook lekker is is mbc, ook goed om mee af te smeren, daar kan je eventueel ook nog een smaakje aan toevoegen, en zoals jij 'm maakt is geloof ik meer amerikaans toch? Ennuh ganache kun je ook goed mee afsmeren, kan je ook strakker mee bekleden. Leuk je taartje en die schuimpjes echt onwijs leuk bedacht! Als je 't goed vindt dan onthou ik 'm :)

you can't buy happines but you can buy chocolate, that's kind of the same thing ;-), voor meer taartjes kan je ook mijn fb pagina bekijken https://www.facebook.com/youcake.nl

5

Re: Eerste taartje bekleed en schattige ganache taart

@Jennifer: Als je afsmeert met ganache moet je hem dan op chocopasta dikte laten komen (want dan kun je ook chocopasta kopen lijkt me?) of klop je hem eerst luchtig net als bij botercreme? Thanks!

6 Laatst bewerkt door Jennifer78 (06-10-2013 17:00)

Re: Eerste taartje bekleed en schattige ganache taart

Anna_4 schreef:

@Jennifer: Als je afsmeert met ganache moet je hem dan op chocopasta dikte laten komen (want dan kun je ook chocopasta kopen lijkt me?) of klop je hem eerst luchtig net als bij botercreme? Thanks!

Op youtube staat een hele handige how to van inspired by michelle, tis wel in het engels maar zelfs als je engels niet goed is kan je goed de dikte zien wat het moet zijn om het af te smeren, hij bestaat uit 3 delen en ze heeft ook nog een filmpje hoe je het beste kunt afsmeren, hier heb ik veel van geleerd! Dit is de link: http://www.youtube.com/watch?v=qFtm8q4m4Bk

ik klop 'm niet op, tenminste.. niet voor af te smeren (wel als vulling, ook errug lekker!), in het filmpje zie je welke dikte goed is. Het handige van ganache is dat het goed uithardt, dat heb je dan weer niet met chocopasta.

you can't buy happines but you can buy chocolate, that's kind of the same thing ;-), voor meer taartjes kan je ook mijn fb pagina bekijken https://www.facebook.com/youcake.nl

7

Re: Eerste taartje bekleed en schattige ganache taart

Jennifer78 schreef:
Anna_4 schreef:

@Jennifer: Als je afsmeert met ganache moet je hem dan op chocopasta dikte laten komen (want dan kun je ook chocopasta kopen lijkt me?) of klop je hem eerst luchtig net als bij botercreme? Thanks!

Op youtube staat een hele handige how to van inspired by michelle, tis wel in het engels maar zelfs als je engels niet goed is kan je goed de dikte zien wat het moet zijn om het af te smeren, hij bestaat uit 3 delen en ze heeft ook nog een filmpje hoe je het beste kunt afsmeren, hier heb ik veel van geleerd! Dit is de link: http://www.youtube.com/watch?v=qFtm8q4m4Bk

ik klop 'm niet op, tenminste.. niet voor af te smeren (wel als vulling, ook errug lekker!), in het filmpje zie je welke dikte goed is. Het handige van ganache is dat het goed uithardt, dat heb je dan weer niet met chocopasta.

Jaaa dat filmpje voor het afsmeren is super! Leuk dat ze ook gewoon bouwgereedschap gebruikt, past mooi bij mn pvc buis deegroller en mn mdf taartplateaus haha  :D