1

Onderwerp: Invriezen

De vraag is vast al eerder voorbij gekomen maar kan hem niet terugvinden dus vandaar deze oproep :)

Ik heb een taart gevuld en bekleed met fondant en deze ingevroren in een taartdoos. Heb hem een paar dagen later uit de vriezer gehaald en buiten de koelkast laten ontdooien om hem verder af te werken.
Hij was ontzettend nat en heb hem toen in de koelkast gezet. Daar werd hij wel een beetje droger maar was nog steeds veel te nat.... Wat heb ik verkeerd gedaan ?  :think:  :think:

Groeten uit 't Brabantse  Oisterwijk

2

Re: Invriezen

Taart uit de vriezer moet je altijd eerst 24 u de koelkast laten ontdooien (in doos, zonder zak). Dan op kamertemperatuur laten komen. Je taart is nu te snel ontdooit waardoor deze is gaan smelten

3

Re: Invriezen

Esther68 schreef:

Taart uit de vriezer moet je altijd eerst 24 u de koelkast laten ontdooien (in doos, zonder zak). Dan op kamertemperatuur laten komen. Je taart is nu te snel ontdooit waardoor deze is gaan smelten

Oke dank je wel voor het antwoord. Had hem ook zonder plastic zak in de vriezer gedaan ;)

Groeten uit 't Brabantse  Oisterwijk

4

Re: Invriezen

Beste is om de taart dus in (kartonnen) taartdoos+zak in te vriezen  :Y

5

Re: Invriezen

Esther68 schreef:

Beste is om de taart dus in (kartonnen) taartdoos+zak in te vriezen  :Y

Ga het nu proberen dank je wel

Groeten uit 't Brabantse  Oisterwijk