1

Onderwerp: Gezocht: taartbodem, steviger dan biscuit, zachter dan cake

Voor een taart die ik wil gaan maken wil ik een wat steviger taartbodem hebben dan biscuit,

de enige optie die ik dan ken is cake, maar dat vind ik weer te vast/ stevig...


wie kent er iets dat er tussen in zit?


(liefst een choco versie)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

Re: Gezocht: taartbodem, steviger dan biscuit, zachter dan cake

Tussen-cake-en-biscuit-in van mamakaat
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=132881

3

Re: Gezocht: taartbodem, steviger dan biscuit, zachter dan cake

die ziet er ingewikkeld uit!

ik sla hem op, merci!



andere tips zijn welkom

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

4

Re: Gezocht: taartbodem, steviger dan biscuit, zachter dan cake

Of anders Moskovisch beslag, net iets steviger dan biscuit en luchtiger dan cake.

Christine.

5

Re: Gezocht: taartbodem, steviger dan biscuit, zachter dan cake

Keukentje,

bedankt! ik ga er gelijk naar kijken :)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

6

Re: Gezocht: taartbodem, steviger dan biscuit, zachter dan cake

als je het recept van mamakaat precies volgt is het goed te doen.
En als hij klaar is mmmmmmm heerlijk gewoon

7

Re: Gezocht: taartbodem, steviger dan biscuit, zachter dan cake

Oke, maar hoe maak je er een choco versie van?

met cacao word het vaak zo droog

kun je er gesmolten chocolade door doen,
zo ja, hoeveel en wanneer???

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

8

Re: Gezocht: taartbodem, steviger dan biscuit, zachter dan cake

lees het topic even door.

ik heb de puf niet om hem helemaal door te lezen, maar volgens mij vraagt daar iemand over een chocolade versie en daar wordt weer antwoord op gegeven.

Succes!!

Re: Gezocht: taartbodem, steviger dan biscuit, zachter dan cake

JA je kan hem ook met chocola maken... ik en sweettooth hebben die gebruikt voor een gezamelijke taart

werd bij ons iets lager.. maar was heerlijk beetje brownie achtig qua smaak :)  :Y

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

10

Re: Gezocht: taartbodem, steviger dan biscuit, zachter dan cake

meetje schreef:

lees het topic even door.

ik heb de puf niet om hem helemaal door te lezen, maar volgens mij vraagt daar iemand over een chocolade versie en daar wordt weer antwoord op gegeven.

Succes!!

ik heb het topic van a-z doorgelezen, en idd vraagt daar iemand om de choco versie,
maar dat word dan gedaan met cacao, en ik wil het graag met gesmolten choco doen

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

11 Laatst bewerkt door Siena (25-09-2013 11:10)

Re: Gezocht: taartbodem, steviger dan biscuit, zachter dan cake

pennyroyaltea schreef:

JA je kan hem ook met chocola maken... ik en sweettooth hebben die gebruikt voor een gezamelijke taart

werd bij ons iets lager.. maar was heerlijk beetje brownie achtig qua smaak :)  :Y


Dank voor je antwoord Penny!
hoeveel heb je erdoor gedaan?
en wanneer in het proces van het maken moet je het er door doen?

Oja, gebruikte jij de 'mamakaat' versie, of de moskovishe?

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

Re: Gezocht: taartbodem, steviger dan biscuit, zachter dan cake

mamakaat...  en volgends mij staat het wel in dat topic hoor :)

met gesmolten chocola...

oef weet niet meer wanneer is alweer tijdje terug misschien weet sweet tooth het nog wel..

zal dr even porren op fb met een linkje van dit topic

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

13

Re: Gezocht: taartbodem, steviger dan biscuit, zachter dan cake

Sorry Siena (en Penny moet ik ook teleurstellen) maar volgens mijn aantekeningen hebben we de taart toentertijd wel met cacao gemaakt. Conform de suggestie van Suikertaartjes Suuz, 70 gram bloem vervangen door 85 gram cacao.

Ik kan dus niet zeggen wanneer je gesmolten chocolade zou moeten toevoegen.

Als ik naar het recept kijk, dan lijkt het mij overigens logisch (en dat zou ik dan dus uitproberen) om de gesmolten chocolade in het warme melk/botermengsel te doen en dan zo mee te spatelen. Trial and error, oftewel probeer en leer zou ik zeggen.

En dan natuurlijk je ervaringen delen in het topic van Mamakaat.

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

14

Re: Gezocht: taartbodem, steviger dan biscuit, zachter dan cake

Ik gebruik ook altijd het recept van mamakaat, en ben er heel tevreden over. Dat van die chocoladeversie wist ik nog niet, ga ik zeker ook eens uitproberen.

Re: Gezocht: taartbodem, steviger dan biscuit, zachter dan cake

oke ik dacht echt dat we t met gesmolten hadden gedaan  :lol:


ach ja hoe dan ook hij was lekker  :Y

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

16

Re: Gezocht: taartbodem, steviger dan biscuit, zachter dan cake

Bedankt voor het opzoeken,

als het lukt qua tijd ga ik beide versies uitproberen (en delen)
de versie met gesmolten choco zal ik eerst doen

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!