1

Onderwerp: voorkomen dat jam in biscuit trekt

kan je voorkomen dat je jam een beetje in je biscuit trekt?
ik had laatst zelf jam gemaakt (meer een mouse, het was zo goed als helemaal gepureerd) maar bij het aansnijden was de jam een beetje in de biscuit getrokken. kan je dat voorkomen?

2

Re: voorkomen dat jam in biscuit trekt

door een dun laagje botercreme eronder te smeren.

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

Re: voorkomen dat jam in biscuit trekt

Laagje gesmolten chocolade eronder. Maar dan verander je wel de smaak.

4 Laatst bewerkt door Carina (05-09-2013 10:11)

Re: voorkomen dat jam in biscuit trekt

dat is ook erg lekker

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

5

Re: voorkomen dat jam in biscuit trekt

En ik vind het juist weer lekker als de jam of lemoncurd een beetje in het biscuit trekt! Lekker smeuig  :9  :D

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

6

Re: voorkomen dat jam in biscuit trekt

Ik doe ook meestal een laagje bc bc onder de jam (net zo dun, of dunner,  dan de boter die je op je brood smeer), maar soms, als ik denk dat de biscuit te droog is, doe ik dit niet.

7

Re: voorkomen dat jam in biscuit trekt

Zou het ook niet helpen om goed te tempreren?
Op deze manier zuigt de biscuit al wat vocht op en zal de 'zuigkracht' misschien afnemen.
Hypothetisch gezien dan. ;)

Re: voorkomen dat jam in biscuit trekt

rienneke schreef:

kan je voorkomen dat je jam een beetje in je biscuit trekt?
ik had laatst zelf jam gemaakt (meer een mouse, het was zo goed als helemaal gepureerd) maar bij het aansnijden was de jam een beetje in de biscuit getrokken. kan je dat voorkomen?

Waarschijnlijk was je jam iets te dun. Als het te waterig is trekt het inderdaad in de biscuit/cake. Een oplossing hiervoor is de jam wat inkoken zodat water verdampt en de jam dikker wordt of in het vervolg wat meer geleisuiker gebruiken bij het maken van de jam. Succes.

vrouwtje Deeg; natuurlijk lekkere bakproducten