1

Onderwerp: Fiasco! Help?

Ik ben de hele middag al bezig de citroenlimoentaart uit baking heaven aan het maken. Omdat ik een wat grote vorm heb, heb ik wat extra koekjes gebruikt voor de bodem (mengsel van gesmolten boter en koekkruimels)
Die wilde maar niet goed worden, dus ik heb er tot 5 keer extra boter bij gedaan. De boter zorgt voor de binding, maar te veel boter is niet lekker.
Hij is niet super stevig, maar ik vind hem goed genoeg.

Maar nu de vulling. Die bestaat uit gecondenseerde melk, slagroom en citroenrasp en sap.

Er stond bij dat het met de handmixer moest, maar ik heb nu net een kenwood, dus ik dacht: ik ga die handmixer niet gebruiken!

Eerst de melk en slagroom samen gedaan en als deze wat dikker begon te worden de sap en rasp erbij gedaan. Volgens het recept zou hij nu snel stijf moeten worden, maar er gebeurt niks!!

Toen maar in een andere kom gedaan en met de handmixer (die slaat sneller), maar weer niks, nog steeds slap.
Nog wat extra slagroom erbij gedaan (50ml). Nog niks.
Toen weer in de kenwood, wat poedersuiker, en ook een zakje klopfix, maar nog steeds niks!!!

Help? Wat kan ik nog doen zodat ik het niet weg hoef te gooien?

2

Re: Fiasco! Help?

Wellicht al te laat maar was je slagroom en gecondenseerde melk wel koel genoeg?
Hoe koeler hoe makkelijker je de boel stijf slaat.

Ik bedenk me nu dat citroensap wellicht op het vet in de slagroom inwerkt, dan krijg je het ook niet stijf.

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

3

Re: Fiasco! Help?

De slagroom stond koel, de melk niet.

Ik denk inderdaad ook dat het komt door de citroensap, maar in het recept stond juist dat hij daarna snel stijf zou worden.
Aaarghh!

Maar goed, ik heb de vulling wel op de bodem gestort. Want ik merkte dat de restjes die in de andere kom achterbleven wel stijf werden.
Hij staat nu in de koelkast. En hopelijk hebben we morgenochtend een stijve taart!