Onderwerp: Bakvraag: zachte biscuitrand
Na het bakken krijg ik als ik de taart omdraai om af te koelen een zachte rand
http://www.mijnalbum.nl/Album-UEZU8TVN-Foto-FN3JC3KM
Weet iemand hoe ik dit kan voorkomen?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Bakvraag: zachte biscuitrand
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Na het bakken krijg ik als ik de taart omdraai om af te koelen een zachte rand
http://www.mijnalbum.nl/Album-UEZU8TVN-Foto-FN3JC3KM
Weet iemand hoe ik dit kan voorkomen?
volgens mij komt dat doordat er te dik ingevet wordt. Ik heb het ook wel eens
Hmm ik ga het gelijk testen!
Komt inderdaad door te veel invetten. Ik ga altijd met een keukenpapiertje nog langs de ingevette rand
Daar heb ik ook wel eens last van.
Ik doe na de bakspray ook altijd nog met een keukenpapiertje na, maar waarschijnlijk toch niet goed genoeg. Komende week maar even testen...
Ik heb dit probleem ook weleens, vooral bij kleinere maten bakpannen.
Bij het vullen van de bakpan komt dan het beslag niet goed in de rand.
De oplossing:
eerst een wat kleinere laag beslag in de bakpan doen,
deze met de spatel goed in de randen drukken.
Dan beetje bij beetje verder vullen.
succes!
(het helpt idd wel om niet te royaal in te vetten, dan trekt het beslag zeg maar weer van de rand weg)
Pas op het allerlaatste moment invetten.
Waarschijnlijk vet je het blik al in als de mixer draait.
Ik doe het pas als de mixer bijna klaar is, in de laatste minuut van het langzame draaien.
Dan gelijk de mix erin.
Komt omdat dan het vet van de spray naar beneden is gelopen.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Bakvraag: zachte biscuitrand
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.