1

Onderwerp: Bakvraag: zachte biscuitrand

Na het bakken krijg ik als ik de taart omdraai om af te koelen een zachte rand

http://www.mijnalbum.nl/Album-UEZU8TVN-Foto-FN3JC3KM

Weet iemand hoe ik dit kan voorkomen?

2

Re: Bakvraag: zachte biscuitrand

volgens mij komt dat doordat er te dik ingevet wordt. Ik heb het ook wel eens

3

Re: Bakvraag: zachte biscuitrand

Hmm ik ga het gelijk testen!

4

Re: Bakvraag: zachte biscuitrand

Komt inderdaad door te veel invetten. Ik ga altijd met een keukenpapiertje nog langs de ingevette rand

5

Re: Bakvraag: zachte biscuitrand

Daar heb ik ook wel eens last van.  :think:
Ik doe na de bakspray ook altijd nog met een keukenpapiertje na, maar waarschijnlijk toch niet goed genoeg. Komende week maar even testen...

Groetjes, Anouk

6

Re: Bakvraag: zachte biscuitrand

Ik heb dit probleem ook weleens, vooral bij kleinere maten bakpannen.
Bij het vullen van de bakpan komt dan het beslag niet goed in de rand.

De oplossing:

eerst een wat kleinere laag beslag in de bakpan doen,
deze met de spatel goed in de randen drukken.
Dan beetje bij beetje verder vullen.

succes!


(het helpt idd wel om niet te royaal in te vetten, dan trekt het beslag zeg maar weer van de rand weg)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

7

Re: Bakvraag: zachte biscuitrand

Pas op het allerlaatste moment invetten.
Waarschijnlijk vet je het blik al in als de mixer draait.
Ik doe het pas als de mixer bijna klaar is, in de laatste minuut van het langzame draaien.
Dan gelijk de mix erin.

Komt omdat dan het vet van de spray naar beneden is gelopen.

8

Re: Bakvraag: zachte biscuitrand

Het lag aan het invetten!

Bedankt voor de tips.