1

Onderwerp: Webshop bavarois

Iemand hier ervaring mee ?????
Ik heb net voor het eerst een bak gemaakt, maar het lijkt niet op te stijven in de koelkast......Hoe dik word zoiets ?????
Enne als het nou te dun blijft kan ik er dan nog wat mix doorheendoen of kan dat niet meer..........

En ik had nog wel gehoopt de taart alvast te kunnen vullen.......zucht daar gaat mijn
planning hoor !!! :)

Als het pad der vriendschap niet regelmatig wordt betreden, groeit het dicht.

2

Re: Webshop bavarois

ik lees even mee, want ik heb m ook.
Ik kreeg nog wel een mailjte na van de hebshop dat het hebshoprecept niet helemaal goed was de verhoudingen klopte niet precies, het recept op de zak zelf wel
zou dat het zijn?

Moet geen 500 ml maar 250 ml half opgeklopt slagroom zijn

Alles goed???? nee 3 fout

3

Re: Webshop bavarois

oh en als ik het zelf uitreken kom ik op 200 ml slagroom

Alles goed???? nee 3 fout

4 Laatst bewerkt door Micky (28-03-2008 12:20)

Re: Webshop bavarois

Nou dan zit hem daar de kneep, want op mijn zakje staat 200 ml slagroom
en omdat ik een pakje van 500ml had heb ik dus 100 gram mix gebruikt en 100ml
aardbeiensap en wat (lees 2 blikken) aardbeitjes uit blik erdoor, dus ik heb al minder vocht genomen omdat de aarbeitjes ook nog veel vocht bevatten.........
Maar zou ik er nu nog wat mix door kunnen roeren of komen er dan klonten in ??

Ik denk erover om het straks anders nog even met de mixer op te kloppen......
desnoods met klopfix....

zucht.

Als het pad der vriendschap niet regelmatig wordt betreden, groeit het dicht.

5

Re: Webshop bavarois

Nou het is niet dikker geworden, ik heb nog even gemixt en toen werd het wel
stijver, dus het zit tussen de taart en staat weer in de koeling om nog stijver te worden tussen de taart.....

Als het pad der vriendschap niet regelmatig wordt betreden, groeit het dicht.

6

Re: Webshop bavarois

Ik weet niet welk recept er op staat maar het is denk ik wel dezelfde bavarois als ik heb. Je gebruikt 40gr poeder op 50gr water.

Groetjes Petra,
www.taartendecoratie.nl: de winkel voor al je taartspullen vind je in Ridderkerk!

7

Re: Webshop bavarois

op zich klopt het wel wat je gedaan hebt hoor, 100 gr mix, 125 gr water en 500 ml slagroom.
Balen dat het niet lukt.

Alles goed???? nee 3 fout

8

Re: Webshop bavarois

Ik heb van iemand 'n heel makkelijk en lekker recept gekregen voor bavarois.
Het limoensap vervang ik zelf door iets anders want dat vind ik niet lekker. Wat ik heel lekker vind is perensap en met Pasen had ik het vervangen met advocaat......... zo, dat was LEKKER!

75 ml limoensap
75 gr poedersuiker
75 gr kwark
3½ blaadje gelatine
250 ml slagroom

Werkwijze
Week de gelatine in water
Klop het limoensap samen met de poedersuiker en de kwark glad
Los de gelatine op in een beetje kokend water en klop de gelatine door het limoenmengsel
Klop de slagroom stijf
Schep de slagroom voorzichtig door het limoenmengsel
Laat de bavarois ongeveer 2 uur opstijven

9

Re: Webshop bavarois

Ik gebruik altijd bavaroisepoeder van de winkel hier. Op die gebruiksaanwijzing staat de verhouding 200 gram poeder, 250 ml water en 1 liter opgeklopte slagroom.
Weet niet of de bavarois van de webshop hetzelfde is maar hier werkt het altijd prima. Hoeft ook niet op te stijven in de koelkast.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na