1

Onderwerp: Roomkaasglazuur

Ik heb een vraagje, ik heb net een roomkaasglazuur gemaakt maar deze is gaan schiften. Daar baal ik ontzettend van! :mad: . Ik vraag me af hoe dit komt.
Ik heb eerst 300 gram roomboter met poedersuiker gemixt en daarna de roomkaas erbij gedaan. Ik vraag me af wat ik nu fout doe? Kan iemand mij misschien helpen?
Ik heb de glazuur nu maar in de koelkast gezet, misschien als het wat harder is geworden weer even mixen?

Groetjes Debby

2

Re: Roomkaasglazuur

Roomkaas wordt idd dun als je het flink klopt, zeker als er ook nog suiker bij gaat... Het wordt wel iets steviger als je de creme in de koelkast zet, maar dan wordt de boter weer te hard. Opnieuw doorkloppen heeft een averechts effect!

Voor een volgende keer: de roomkaas er heel kort/snel doorheen mengen, of beter nog voorzichtig met de hand doorheen spatelen.

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be

3

Re: Roomkaasglazuur

Bedankt voor de reactie!

4

Re: Roomkaasglazuur

Wat zijn de verhouding voor roomkaas glazuur??
Wil dit morgen maken voor op de red velvet taart