1 Laatst bewerkt door Nathalie21 (20-08-2013 10:02)

Onderwerp: Roosjes maken

Hoi,

Aanstaande zaterdag heb ik een bestelling voor een taart en cupcakes met roosjes.

Nu vraag ik mij af of ik woensdag de roosjes alvast kan maken..?

Als ik dit doe, worden de roosjes wel hard en zijn ze niet meer eetbaar lijkt mij.. Ik denk dat ik er dan ook iets van een sate prikker in moet doen, dat ik ze dan zo op de taart kan prikken.

Gisteren heb ik voor het eerst roosjes gemaakt en deze zijn voor de eerste keer aardig gelukt, al zeg ik het zelf.
Hier de link:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=228500

Hoe doen jullie dit als jullie roosjes maken?

Alvast bedankt!

2

Re: Roosjes maken

Roosjes kun je heel goed van te voren maken.
Als je ze goed bewaard, bijvoorbeeld in een taartdoos, blijven ze ook nog goed voor consumptie. Ze zijn dan wel hard, maar dat is denk ik ook de bedoeling.

Om ze gemakkelijk te kunnen bevestigen kun je er een prikkertje insteken, maar je zou ze ook met wat royal icing vast kunnen plakken.

Tip: je kunt ze beter niet luchtdicht bewaren, want dan kan het vocht uit de fondant niet weg en dan kunnen de roosjes als nog zacht worden. (lees smelten)

Succes ermee en ik vind je roosjes heel goed gelukt hoor voor een eerste keer!

Dat is toch een TAART waard!

3

Re: Roosjes maken

Dank je wel voor je advies!
Dan ga ik ze woensdag alvast maken, scheelt best veel tijd zaterdag.