Onderwerp: Fondant kneden
Hallo,
Ik heb vandaag m'n 2e taartje gemaakt en ik vroeg me af of er een speciale manier van kneden van het fondant is. En Hoelang kneed je ongeveer?
Ik gebruik de fondant van funcake's, maar ik kneed me suf en nog heb ik het idee dat het niet soepel genoeg is. Want bij het uitrollen van de fondant beginnen de randen al een beetje te scheuren. Als ik uiteindelijk de hele lap wil pakken scheuren er echt gaten in.
Is het dan echt te dun uitgerold? Ik heb 600gr gebruikt voor een 20cm taartje.
Ik ben een beginner vandaar de vragen. Ik snap er helemaal niks meer van aangezien m'n eerste taartje op een paar scheurtjes op de rand na goed was.
Wat me ook niet lukt is als ik de fondant uitrol, dat het dan een mooie ronde lap blijft? Heb al vaak naar filmpjes gekeken maar toch blijft hij vervormen. Heeft iemand daar nog tips voor?
Groetjes van ' het groentje'