1

Onderwerp: Trots op mijn bruidstaart

Dit is mijn derde taart die ik heb gemaakt. En de eerste die ik thuis alleen maak. De andere twee heb ik bij een workshop gemaakt.

Deze heb ik gemaakt omdat we as donderdag 5 jaar getrouwd zijn.
De topper (niet meer... mijn smaak) stond 5 jaar geleden op onze taart.

Hij is gevuld met bananen creme en een laag slagroom met stukjes banaan. En afgesmeerd met botercreme.

O en wat ben ik blij met de hoogte van mijn biscuit........met dank aan Bianca 1969!!!!Bedankt voor je tips!!!!!

Ik ben best trots op mijn taartje. Maar poehhhh met die warmte een taartje maken.......liever niet.

Hier komt hij dan. En feed back is altijd welkom!!!!

http://www.mijnalbum.nl/Foto-RBDBVUXQ-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-3DQMSUQW-D.jpg

2

Re: Trots op mijn bruidstaart

gefeliciteerd met jullie trouwdag!!!

mooi geworden je bruidstaart!!  mag je zeker trots op zijn !

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

3

Re: Trots op mijn bruidstaart

mooi hoor! :Y

i just LOVE it!

4

Re: Trots op mijn bruidstaart

Dat heb je knap gedaan, Je 1e thuis??  :thumb:

Soms heb je van die dromen die je wakker houden,
.........tot je ze uitvoert.

5

Re: Trots op mijn bruidstaart

Dankjewel!!!

6

Re: Trots op mijn bruidstaart

Heel mooi geworden Nadia....
Fijn dat de tips je geholpen hebben om een hoge biscuit te bakken....

Als dit jouw eerste helemaal-alleen-taart is, dan belooft dat nog wat. Enne...nog gefeliciteerd met je trouwdag

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

7

Re: Trots op mijn bruidstaart

Proficiat, zowel met je trouwdag als je taart.
Strak! En dat met dit weer...

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

Re: Trots op mijn bruidstaart

mooie taart

wat zijn de tips om de taart zo hoog te krijgen? ben wel benieuwd ik krijg altijd een wat ingezakt taart

Party without cake is just a meeting.

Re: Trots op mijn bruidstaart

Wat een mooie, hoge en strakke taart  :thumb:

10 Laatst bewerkt door nadia81 (18-08-2013 09:42)

Re: Trots op mijn bruidstaart

lady aitsaid schreef:

mooie taart

wat zijn de tips om de taart zo hoog te krijgen? ben wel benieuwd ik krijg altijd een wat ingezakt taart

Deze tips/recepten heb ik van Bianca 1969.
Bij mij hebben deze tips goed geholpen.
Succes ermee!!!!

15cm doorsnede rond
2 eieren
62gr suiker
51gr bloem
10gr maizena
3gr vanillesuiker
snufje zout
(3gr bakpoeder....gaat ook goed zonder, dus even uitproberen)

20cm doorsnede rond
5 eieren
150gr suiker
125gr bloem
25gr maizena
8gr vanillesuiker
snufje zout
4 à 5gr bakpoeder

25cm doorsnede rond
7 eieren (ca.420gr, zonder schaal)
238gr suiker
196gr bloem
38gr maizena
13gr vanillesuiker
snufje zout
7gr bakpoeder

30cm doorsnede rond
8 à 9 eieren (ca. 504gr, zonder schaal)
285gr suiker
235gr bloem
45gr maïzena
15gr vanillesuiker
8 à 9gr bakpoeder
Men adviseert overigens voor pannen groter dan 25cm om een heating core te gebruiken, zodat ie overal mooie gelijkmatig gaart..

Als je overigens een chocoladebiscuit wilt maken, dan vervang ik 10% van de bloem door cacao...de rest ongewijzigd.

Bereiden:
1. leg de eieren in een kom met warm water
2. vet je bakblik in/bekleed met bakpapier
3. oven voorverwarmen (ik bak op 180graden)
4. mix de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker....zeker 10minuten!!
5. zeef de bloem, maïzena, bakpoeder en het zout
6. spatel je bloemmengsel door het eimengsel (ikzelf mix altijd heel kort op de laagste stand, spatelen lukt mij niet zo goed)
7. bak je biscuit....ik bak 35à45 minuten op 180graden (tijd van bakken is afhankelijk van het formaat vorm, na 35minuten blijf ik heel alert, want er is een moment, dat je biscuit op z'n hoogst is, om daarna weer te zakken....dan is ie eigenlijk klaar...even controleren met een prikker)

Zo werkt het voor mij, maar zoals gezegd, werkt het voor jou mss niet op deze manier...even uitproberen dus.

11

Re: Trots op mijn bruidstaart

Wow kei mooi! Ben wat taarten aan het bekijken, deze vind ik echt mooi! Maar vraag me af, als beginner, hoe de die ruitjes maakt in de fondant! Dat is zoooooo mooi. Doetje dan met zon roller??

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

12

Re: Trots op mijn bruidstaart

lady-vall schreef:

Wow kei mooi! Ben wat taarten aan het bekijken, deze vind ik echt mooi! Maar vraag me af, als beginner, hoe de die ruitjes maakt in de fondant! Dat is zoooooo mooi. Doetje dan met zon roller??

Dat is gemaakt met een patchwork cutter
https://www.deleukstetaartenshop.nl/cat … ond+Design

Je bekleed eerst je biscuit dan druk je met de patchwork cutter in je fondant.

13

Re: Trots op mijn bruidstaart

super leuk

14

Re: Trots op mijn bruidstaart

nadia81 schreef:
lady-vall schreef:

Wow kei mooi! Ben wat taarten aan het bekijken, deze vind ik echt mooi! Maar vraag me af, als beginner, hoe de die ruitjes maakt in de fondant! Dat is zoooooo mooi. Doetje dan met zon roller??

Dat is gemaakt met een patchwork cutter
https://www.deleukstetaartenshop.nl/cat … ond+Design

Je bekleed eerst je biscuit dan druk je met de patchwork cutter in je fondant.

Dankje die ga ik zeker aanschaffen  :Y

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

15

Re: Trots op mijn bruidstaart

Leuk om mijn eigen tips hier te lezen. Voor  mij (en voor Nadia blijkbar) werkt het op deze manier. Even voor jezelf uitproberen dus...zeker met de oventemperatuur, dat is écht bij iedereen net even anders.

Het belangrijkste uit mijn lijstje is...de eieren in een bakje warm water leggen...en het minimaal 10 minuten mixen.

Suc6 voor iedereen die het gaat proberen.

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

16

Re: Trots op mijn bruidstaart

nadia81 schreef:
lady aitsaid schreef:

mooie taart

wat zijn de tips om de taart zo hoog te krijgen? ben wel benieuwd ik krijg altijd een wat ingezakt taart

Deze tips/recepten heb ik van Bianca 1969.
Bij mij hebben deze tips goed geholpen.
Succes ermee!!!!

15cm doorsnede rond
2 eieren
62gr suiker
51gr bloem
10gr maizena
3gr vanillesuiker
snufje zout
(3gr bakpoeder....gaat ook goed zonder, dus even uitproberen)

20cm doorsnede rond
5 eieren
150gr suiker
125gr bloem
25gr maizena
8gr vanillesuiker
snufje zout
4 à 5gr bakpoeder

25cm doorsnede rond
7 eieren (ca.420gr, zonder schaal)
238gr suiker
196gr bloem
38gr maizena
13gr vanillesuiker
snufje zout
7gr bakpoeder

30cm doorsnede rond
8 à 9 eieren (ca. 504gr, zonder schaal)
285gr suiker
235gr bloem
45gr maïzena
15gr vanillesuiker
8 à 9gr bakpoeder
Men adviseert overigens voor pannen groter dan 25cm om een heating core te gebruiken, zodat ie overal mooie gelijkmatig gaart..

Als je overigens een chocoladebiscuit wilt maken, dan vervang ik 10% van de bloem door cacao...de rest ongewijzigd.

Bereiden:
1. leg de eieren in een kom met warm water
2. vet je bakblik in/bekleed met bakpapier
3. oven voorverwarmen (ik bak op 180graden)
4. mix de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker....zeker 10minuten!!
5. zeef de bloem, maïzena, bakpoeder en het zout
6. spatel je bloemmengsel door het eimengsel (ikzelf mix altijd heel kort op de laagste stand, spatelen lukt mij niet zo goed)
7. bak je biscuit....ik bak 35à45 minuten op 180graden (tijd van bakken is afhankelijk van het formaat vorm, na 35minuten blijf ik heel alert, want er is een moment, dat je biscuit op z'n hoogst is, om daarna weer te zakken....dan is ie eigenlijk klaar...even controleren met een prikker)

Zo werkt het voor mij, maar zoals gezegd, werkt het voor jou mss niet op deze manier...even uitproberen dus.


bedankt voor het delen.
het verbaast me dat het geen mix is.
Hoelang zet je de eieren in het hete water?
is dit trouwens gekookte water of gewoon warm water uit de kraan?

Party without cake is just a meeting.

17

Re: Trots op mijn bruidstaart

Bianca1969 schreef:

Leuk om mijn eigen tips hier te lezen. Voor  mij (en voor Nadia blijkbar) werkt het op deze manier. Even voor jezelf uitproberen dus...zeker met de oventemperatuur, dat is écht bij iedereen net even anders.

Het belangrijkste uit mijn lijstje is...de eieren in een bakje warm water leggen...en het minimaal 10 minuten mixen.

Suc6 voor iedereen die het gaat proberen.

ja super bedankt ervoor. Ik koop altijd mixen maar vind ze toch niet echt hoog worden.
nu dit proberen en zal dan wel even een reactie zetten, of het mij gelukt is....... :)

Party without cake is just a meeting.

18

Re: Trots op mijn bruidstaart

Je kunt met recht trots zijn hoor, heel knap en vooral omdat het pas de eerste is die je alleen maakt.... belooft wat voor de toekomst

Groeten uit 't Brabantse  Oisterwijk

19

Re: Trots op mijn bruidstaart

lady aitsaid schreef:
nadia81 schreef:
lady aitsaid schreef:

mooie taart

wat zijn de tips om de taart zo hoog te krijgen? ben wel benieuwd ik krijg altijd een wat ingezakt taart

Deze tips/recepten heb ik van Bianca 1969.
Bij mij hebben deze tips goed geholpen.
Succes ermee!!!!

15cm doorsnede rond
2 eieren
62gr suiker
51gr bloem
10gr maizena
3gr vanillesuiker
snufje zout
(3gr bakpoeder....gaat ook goed zonder, dus even uitproberen)

20cm doorsnede rond
5 eieren
150gr suiker
125gr bloem
25gr maizena
8gr vanillesuiker
snufje zout
4 à 5gr bakpoeder

25cm doorsnede rond
7 eieren (ca.420gr, zonder schaal)
238gr suiker
196gr bloem
38gr maizena
13gr vanillesuiker
snufje zout
7gr bakpoeder

30cm doorsnede rond
8 à 9 eieren (ca. 504gr, zonder schaal)
285gr suiker
235gr bloem
45gr maïzena
15gr vanillesuiker
8 à 9gr bakpoeder
Men adviseert overigens voor pannen groter dan 25cm om een heating core te gebruiken, zodat ie overal mooie gelijkmatig gaart..

Als je overigens een chocoladebiscuit wilt maken, dan vervang ik 10% van de bloem door cacao...de rest ongewijzigd.

Bereiden:
1. leg de eieren in een kom met warm water
2. vet je bakblik in/bekleed met bakpapier
3. oven voorverwarmen (ik bak op 180graden)
4. mix de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker....zeker 10minuten!!
5. zeef de bloem, maïzena, bakpoeder en het zout
6. spatel je bloemmengsel door het eimengsel (ikzelf mix altijd heel kort op de laagste stand, spatelen lukt mij niet zo goed)
7. bak je biscuit....ik bak 35à45 minuten op 180graden (tijd van bakken is afhankelijk van het formaat vorm, na 35minuten blijf ik heel alert, want er is een moment, dat je biscuit op z'n hoogst is, om daarna weer te zakken....dan is ie eigenlijk klaar...even controleren met een prikker)

Zo werkt het voor mij, maar zoals gezegd, werkt het voor jou mss niet op deze manier...even uitproberen dus.


bedankt voor het delen.
het verbaast me dat het geen mix is.
Hoelang zet je de eieren in het hete water?
is dit trouwens gekookte water of gewoon warm water uit de kraan?

Ik heb de eieren zo'n 10 min in heel heet kraanwater staan.
Eigenlijk gewoon de stappenplan aanhouden!!

20

Re: Trots op mijn bruidstaart

nadia81 schreef:
lady aitsaid schreef:
nadia81 schreef:

Deze tips/recepten heb ik van Bianca 1969.
Bij mij hebben deze tips goed geholpen.
Succes ermee!!!!

15cm doorsnede rond
2 eieren
62gr suiker
51gr bloem
10gr maizena
3gr vanillesuiker
snufje zout
(3gr bakpoeder....gaat ook goed zonder, dus even uitproberen)

20cm doorsnede rond
5 eieren
150gr suiker
125gr bloem
25gr maizena
8gr vanillesuiker
snufje zout
4 à 5gr bakpoeder

25cm doorsnede rond
7 eieren (ca.420gr, zonder schaal)
238gr suiker
196gr bloem
38gr maizena
13gr vanillesuiker
snufje zout
7gr bakpoeder

30cm doorsnede rond
8 à 9 eieren (ca. 504gr, zonder schaal)
285gr suiker
235gr bloem
45gr maïzena
15gr vanillesuiker
8 à 9gr bakpoeder
Men adviseert overigens voor pannen groter dan 25cm om een heating core te gebruiken, zodat ie overal mooie gelijkmatig gaart..

Als je overigens een chocoladebiscuit wilt maken, dan vervang ik 10% van de bloem door cacao...de rest ongewijzigd.

Bereiden:
1. leg de eieren in een kom met warm water
2. vet je bakblik in/bekleed met bakpapier
3. oven voorverwarmen (ik bak op 180graden)
4. mix de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker....zeker 10minuten!!
5. zeef de bloem, maïzena, bakpoeder en het zout
6. spatel je bloemmengsel door het eimengsel (ikzelf mix altijd heel kort op de laagste stand, spatelen lukt mij niet zo goed)
7. bak je biscuit....ik bak 35à45 minuten op 180graden (tijd van bakken is afhankelijk van het formaat vorm, na 35minuten blijf ik heel alert, want er is een moment, dat je biscuit op z'n hoogst is, om daarna weer te zakken....dan is ie eigenlijk klaar...even controleren met een prikker)

Zo werkt het voor mij, maar zoals gezegd, werkt het voor jou mss niet op deze manier...even uitproberen dus.


bedankt voor het delen.
het verbaast me dat het geen mix is.
Hoelang zet je de eieren in het hete water?
is dit trouwens gekookte water of gewoon warm water uit de kraan?

Ik heb de eieren zo'n 10 min in heel heet kraanwater staan.
Eigenlijk gewoon de stappenplan aanhouden!!

misschien een gekke vraag, gaan de eieren dan niet koken :o
ik ga het zeker proberen, en hopen dat ik dan ook een mooie hoge taart ga krijgen :thumb:

Party without cake is just a meeting.

21

Re: Trots op mijn bruidstaart

lady aitsaid schreef:
nadia81 schreef:
lady aitsaid schreef:

bedankt voor het delen.
het verbaast me dat het geen mix is.
Hoelang zet je de eieren in het hete water?
is dit trouwens gekookte water of gewoon warm water uit de kraan?

Ik heb de eieren zo'n 10 min in heel heet kraanwater staan.
Eigenlijk gewoon de stappenplan aanhouden!!

misschien een gekke vraag, gaan de eieren dan niet koken :o
ik ga het zeker proberen, en hopen dat ik dan ook een mooie hoge taart ga krijgen :thumb:

Nee om te koken heb je een veel hogere temperatuur nodig.
Succes ermee!!!

22

Re: Trots op mijn bruidstaart

lady aitsaid schreef:

bedankt voor het delen.
het verbaast me dat het geen mix is.
Hoelang zet je de eieren in het hete water?
is dit trouwens gekookte water of gewoon warm water uit de kraan?

't is gewoon kraanwater. Ik leg de eieren in een bakje met heet water, dan ga ik ondertussen alle andere ingrediënten bij elkaar pakken en dan begin ik. Dus ik denk dat de eieren een minuutje of 5 à 8 in het water staan.

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery