lady aitsaid schreef:mooie taart
wat zijn de tips om de taart zo hoog te krijgen? ben wel benieuwd ik krijg altijd een wat ingezakt taart
Deze tips/recepten heb ik van Bianca 1969.
Bij mij hebben deze tips goed geholpen.
Succes ermee!!!!
15cm doorsnede rond
2 eieren
62gr suiker
51gr bloem
10gr maizena
3gr vanillesuiker
snufje zout
(3gr bakpoeder....gaat ook goed zonder, dus even uitproberen)
20cm doorsnede rond
5 eieren
150gr suiker
125gr bloem
25gr maizena
8gr vanillesuiker
snufje zout
4 à 5gr bakpoeder
25cm doorsnede rond
7 eieren (ca.420gr, zonder schaal)
238gr suiker
196gr bloem
38gr maizena
13gr vanillesuiker
snufje zout
7gr bakpoeder
30cm doorsnede rond
8 à 9 eieren (ca. 504gr, zonder schaal)
285gr suiker
235gr bloem
45gr maïzena
15gr vanillesuiker
8 à 9gr bakpoeder
Men adviseert overigens voor pannen groter dan 25cm om een heating core te gebruiken, zodat ie overal mooie gelijkmatig gaart..
Als je overigens een chocoladebiscuit wilt maken, dan vervang ik 10% van de bloem door cacao...de rest ongewijzigd.
Bereiden:
1. leg de eieren in een kom met warm water
2. vet je bakblik in/bekleed met bakpapier
3. oven voorverwarmen (ik bak op 180graden)
4. mix de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker....zeker 10minuten!!
5. zeef de bloem, maïzena, bakpoeder en het zout
6. spatel je bloemmengsel door het eimengsel (ikzelf mix altijd heel kort op de laagste stand, spatelen lukt mij niet zo goed)
7. bak je biscuit....ik bak 35à45 minuten op 180graden (tijd van bakken is afhankelijk van het formaat vorm, na 35minuten blijf ik heel alert, want er is een moment, dat je biscuit op z'n hoogst is, om daarna weer te zakken....dan is ie eigenlijk klaar...even controleren met een prikker)
Zo werkt het voor mij, maar zoals gezegd, werkt het voor jou mss niet op deze manier...even uitproberen dus.