Onderwerp: Geschift...
Ik heb echt al een aantal keren de cheesecake met zomervruchten gemaakt van de hummingbird cakebook. Gaat altijd goed tot vandaag.
Ik gebruik 750 gr mascarpone, suiker, 3 eieren, theelepel vanilledinges.
Eerste keer eieren een voor een toegevoegd na vijf minuten uit de koelkast, en het mengsel schiftte zogauw ik het in de oven zetten, dat had ik alleen niet door, pas toen hij na een uur nog vloeibaar was ging er een lichtje branden. Erg viezig van binnen.
Dus naar de super voor nieuwe mascarpone, eieren op kamer temperatuur en vrolijk nog eens.
Deze is wel vast geworden maar heeft dat rare bruine bovenkantje zoals de eerste.... Ga hem laten opstijven en kijken wat het wordt.
Oja, ik gebruik altijd een waterbad, in een groot bakblik zet ik mn pie vorm ( lage ronde vorm, waar precies mijn 20 cm springvorm in past, zodat het water niet bij de springvorm kan komen)
Zoals gezegd, heb hem al een keer of 5 Gemaakt en dit is me nog nooit overkomen.
Iemand ideeen of ervaringen? Te warm? Heb de mascarpone een paar minuten geklopt met de suiker voordat de eieren op kamer temp werden toegevoegd ( de tweede keer dan).