Onderwerp: Macarons<-->Bitterkoekjes?
Goedemorgen,
Na weer een (fors) aantal macarons te hebben kunnen weggooien, het zoveelste recept enzo...... ga ik de vraag maar eens hier stellen: hoe kan het zijn dat mijn macarons net bitterkoekjes worden? De eerste lading wordt elke keer práchtig mooi! De rest wordt al rap meer/minder gebarsten aan de bovenkant en dus lélijk.....
Aangezien ik het per se onder de knie wil krijgen ben ik al aan het rondkijken naar een (goede) workshop hier. Tot die tijd ben ik vooraleerst erg benieuwd naar een/de reden waarom dit gebeurt, zodat ik ook kan zien wat ik eraan kan doen.......
Ik heb het recept van Meentje (forum) gehad, het recept van Christophe Felder (uit mijn nieuwe roze 'bijbel' Patisserie!), en het recept van Hidde de Brabander. Bij elk recept hetzelfde 'gedoe'; aan het enkele recept zal het dan waarschijnlijk niet liggen?