Ik had een lage vorm van ongeveer 24 cm, eentje met een losse bodem.
laat bladerdeeg ontdooien als je van de vierkante plakjes gebruikt, ongeveer 5 stuks, haal de plastic velletjes er tussen uit en rol uit tot een ronde lap. Of gebruik bladerdeeg van de rol, uit de koeling in sommige winkels. Bekleed hier de vorm mee, bij plakjes deeg even bakpapier eronder doen, die op de rol zit heeft er bakpapier onder. Prik de bodem met een vork regelmatig in en leg er een velletje bakpapier bovenop, doe hier bakbonen boven op (blind bakken) ik gebruik droge witte bonen en die kun je regelmatig gebruiken.
Bak de vorm op 200 graden ongeveer 25 minuten, haal de vorm eruit en verwijder de bonen en het papier, bak de vorm nog 10 minuten. Klop ondertussen:
5 eieren
140 gram suiker
150 ml slagroom
100 ml citroensap
de schil van 1 citroen
tot een mooi mengsel en giet dit op de vorm en bak het nog 25 min ook op 200 graden verder af. Soms rijst het bladerdeeg nog na, druk dan de bodem weer een beetje in voor je het mengsel er in giet. De bovenkant mag niet te bruin worden maar moet wel een beetje stevig zijn, in de oven verlaten afkoelen en opstijven. Pas als ie helemaal is afgekoeld uit de vorm halen. Is het nog te vloeibaar dan wat langer in de oven laten, telkens met max 5 kijken of ie goed is.
Wat ook lekker is om een beetje nutella op de bodem te doen en dan pas het mengsel er op doen.
Christine.