1

Onderwerp: Welke bodem voor taart citroenbavarois?

Ik wil 2 taarten maken voor een verjaardag zondag. Omdat het nogal warm is worden het allebei frisse smaken. De ene wordt een biscuittaart met een laagje frambozenbavarois, een laagje lemoncurd en citroenboterroom.

Dan wil ik nog een taart maken (met een harde bodem?) ook met een laagje lemoncurd en daarop dan in de taartvorm gestorte citroenbavarois (anders krijg je hem volgens mij niet mooi strak?

Ik zit alleen te twijfelen aan de bodem. Zanddeeg, kruimeldeeg van soezie? Ben niet zo gek van bodems gemaakt van kaakjes.

Hoop dat jullie nog tips hebben, bedankt vast!

2

Re: Welke bodem voor taart citroenbavarois?

Niemand  :nooo ?

3

Re: Welke bodem voor taart citroenbavarois?

Ik vind een bodem van verkruimelde Verkade crunchy koek met gesmolten boter heerlijk als bodem voor bavaroise- of cheesecaketaartjes!

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be

4

Re: Welke bodem voor taart citroenbavarois?

Of een bodem van Bastognekoeken, verkruimeld en dan met gesmolten boter mengen?

5

Re: Welke bodem voor taart citroenbavarois?

Bedankt voor jullie ideeen! Maar ik was meer op zoek naar een gebakken bodem.

6

Re: Welke bodem voor taart citroenbavarois?

Ik had een lage vorm van ongeveer 24 cm, eentje met een losse bodem.

laat bladerdeeg ontdooien als je van de vierkante plakjes gebruikt, ongeveer 5 stuks, haal de plastic velletjes er tussen uit en rol uit tot een ronde lap. Of gebruik bladerdeeg van de rol, uit de koeling in sommige winkels. Bekleed hier de vorm mee, bij plakjes deeg even bakpapier eronder doen, die op de rol zit heeft er bakpapier onder. Prik de bodem met een vork regelmatig in en leg er een velletje bakpapier bovenop, doe hier bakbonen boven op (blind bakken) ik gebruik droge witte bonen en die kun je regelmatig gebruiken.
Bak de vorm op 200 graden ongeveer 25 minuten, haal de vorm eruit en verwijder de bonen en het papier, bak de vorm nog 10 minuten. Klop ondertussen:

5 eieren
140 gram suiker
150 ml slagroom
100 ml citroensap
de schil van 1 citroen

tot een mooi mengsel en giet dit op de vorm en bak het nog 25 min ook op 200 graden verder af. Soms rijst het bladerdeeg nog na, druk dan de bodem weer een beetje in voor je het mengsel er in giet. De bovenkant mag niet te bruin worden maar moet wel een beetje stevig zijn, in de oven verlaten afkoelen en opstijven. Pas als ie helemaal is afgekoeld uit de vorm halen. Is het nog te vloeibaar dan wat langer in de oven laten, telkens met max 5 kijken of ie goed is.

Wat ook lekker is om een beetje nutella op de bodem te doen en dan pas het mengsel er op doen.

Christine.

7

Re: Welke bodem voor taart citroenbavarois?

Je kunt ook alleen de bodem zo bakken als ik beschreef en dan je eigen vulling doen.

Succes.

Christine.

8

Re: Welke bodem voor taart citroenbavarois?

Klinkt super Keukentje!! Dankjewel! Die ga ik opslaan en volgende keer maken want nu had ik hem al gemaakt. Heb zanddeeg gebakken. Daaroverheen wat lemoncurd gesmeerd en daar de citroenbavarois op gestort en hij staat nu in de koelkast en morgen maak ik er een limoncello coulis over en is hij klaar :)

9

Re: Welke bodem voor taart citroenbavarois?

Hmm dat klinkt ook niet gek, in ieder geval een fijne en smakelijke verjaardag.

Christine.

10

Re: Welke bodem voor taart citroenbavarois?

Dank je wel Keukentje! Was een groot succes de taart, hij was als 1e op!

11

Re: Welke bodem voor taart citroenbavarois?

leintjess schreef:

Dank je wel Keukentje! Was een groot succes de taart, hij was als 1e op!

:thumb:  :thumb:

Christine.