1

Onderwerp: Philadelphia in mijn cheesecake?

Ik ben aan het oefenen op de perfecte cheesecake. Tot nu toe heeft het waterbad maar een keer gelekt ;-) .
In veel recepten wordt roomkaas als basis gebruikt, maar ik gebruik monchou als basis, lekker maar wel zwaar.
Nu zit ik te kijken naar philadelphia roomkaas ( die ik alleen ken van die engeltjes reclame dus heel light blijkbaar) zit daar wel vet genoeg in om een goeie cheesecake mee te bakken?
Is philadelphia geschikt voor cheesecake, en welke dan, gewoon of de light versie?

De hummingbirdbakkery cheesecake met vruchten is tot nu toe mijn favoriet samen met new york cheesecake van nigella.

Maar ik sta open voor suggesties:-)

Groetjes
Annemiek

( die keer dat het misging was ik een zebra cheesecake aan het proberen, zonder korst. Iemand ervaringen?

pffft ben helemaal uitgebakken

2

Re: Philadelphia in mijn cheesecake?

Zebra cheesecake:
www.notquitenigella.com/2010/04/27/zebra-cheesecake/

pffft ben helemaal uitgebakken

3

Re: Philadelphia in mijn cheesecake?

Zie net het topic over roomkaas, dus ik geloof dat het wel kan :o . Had gezocht op philedelphia en niks gevonden.....

pffft ben helemaal uitgebakken

Re: Philadelphia in mijn cheesecake?

Lekker cheesecake!

Philadelphia kun je prima gebruiken, wel de normale variant gebruiken.