Onderwerp: bewaren van marsepeintaart tot aansnijden.
Ik heb even een vraagje, maar weet niet zeker of ik deze in de juiste rubriek plaats. Zo niet, dan hoor ik dat wel.
Ik bak al een tijdje en bekleed mijn taarten altijd met marsepein en/of fondant. De vulling is meestel botercreme, banketbakkersroon, bavarois, slagroom en/of jam.
Tussen het bekleden door (als ik even weg moet of even een pauze inlast etc) zet ik 'm vaak even in de koelkast en als ik klaar ben ook, tot aan het aansnijden.
Nu hoor ik daar nogal eens verschillende berichten over. Namelijk dat je 'm beter buiten de koelkast kan bewaren (maar kan dat dan voor de vullingen geen kwaad?)
Kan iemand mij vertellen of ik dit goed doe of dat ik dat beter anders kan doen.
Soms wordt mijn marsepein ook wat zacht en (lijkt wel) vochtig en gaat dan erg glimmen (alsof het nat is dus). Hoe kan ik dat voorkomen?
En dan als laatste; als ik mijn taart invries (doe ik in kartonnen taartdoos met plastic zak eromheen) en laat ontdooien, hoe kan ik dat dan het beste doen. In de doos en zak laten, de zak eraf halen en in de doos laten???
Ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen.
Groetjes,
Karen