1

Onderwerp: Meringue op cupcake, hoe?

Zag een supergave cupcake, maa maar er staat steeds bij dat de meringue maar heel kort in de oven moet... Normaal moet dat altijd héél lang, hoe zit dit? En moet ik nadat ik de cupcake heb gebakken en op doen en dan weer in de oven? Hoop dat iemand het weet, kan namelijk geen recept in het Nederlands vinden. Hier is overigens een recept:

http://www.kingarthurflour.com/recipes/ … kes-recipe

2

Re: Meringue op cupcake, hoe?

Ze staan in dit topic ze heeft ze gemaakt met het recept uit 24kitchen
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=221466

groetjes Hanneke

3

Re: Meringue op cupcake, hoe?

Ik lees nergens dat de meringe in de oven gaat. Volgens mij is het cupcake bakken, vullen met lemoncurd, meringue er op spuiten en met een brander bruin 'toasten'

Als je de meringue helemaal wilt drogen zoals bij schuimkoekjes dan doe je ze lang in de oven bij lage temperatuur zodat ze niet bruin en helemaal droog worden. Deze meringue is gewoon zacht van binnen met een iets krokant korstje. Er zijn veel soorten meringue met verschillende bereidingswijzen

4

Re: Meringue op cupcake, hoe?

Aha, ik ben eruit! Heb het filmpje van 24kitchen gezien en dat is het. Ziet er heel makkelijk uit, nu kijken of dat ook echt zo is. Ga het morgen maken! Rudolph zeg dat je het een dag van te voren kan maken, ga ik dan ook maar vanuit. Heb het vrijdagmiddag nodig.

De meringue die wij wel eens eten wordt heel anders bereid, aldus mijn man. Die gaat 1,5 uur in de oven en wordt echt schuim. (daar bovenop zelfgemaakte hangop met verse vruchten. Perfecte toetje!)