1

Onderwerp: Help onweer op komst en vulling

Hallo dames, ik moet een taart gaan maken voor vrijdag deze wordt morgen gemaakt maar aangezien er behoorlijke onweer op komst is durf ik de slagroom niet aan.
Wie heeft er een idee voor een lekkere en onweer bestendige vulling?

2

Re: Help onweer op komst en vulling

:think:  Snap het niet helemaal... Wat hebben onweer en slagroom met elkaar te maken dan?  :think:
Als het gaat om de warmte, dan zou ik voor vullingen gaan die niet in de koelkast hoeven.

Dat is toch een TAART waard!

3

Re: Help onweer op komst en vulling

@ppeltje schreef:

:think:  Snap het niet helemaal... Wat hebben onweer en slagroom met elkaar te maken dan?  :think:
Als het gaat om de warmte, dan zou ik voor vullingen gaan die niet in de koelkast hoeven.

Als je iets aan het bereiden bent terwijl het onweert dan kan het daardoor bederven, dacht altijd dat het flauwekul was tot ik een x een hele pan met soep kon weg donderen :s

4

Re: Help onweer op komst en vulling

Daar heb ik nog nooit van gehoord.

Even op buienradar kijken voor je begint. En anders een andere vulling kiezen.

Groetjes Gerien

5

Re: Help onweer op komst en vulling

claudia76 schreef:
@ppeltje schreef:

:think:  Snap het niet helemaal... Wat hebben onweer en slagroom met elkaar te maken dan?  :think:
Als het gaat om de warmte, dan zou ik voor vullingen gaan die niet in de koelkast hoeven.

Als je iets aan het bereiden bent terwijl het onweert dan kan het daardoor bederven, dacht altijd dat het flauwekul was tot ik een x een hele pan met soep kon weg donderen :s

was dat soms net in de hondsdagen?
want dan bederft eten wel heel snel, ergens in juli/aug. geloof ik.

6

Re: Help onweer op komst en vulling

dat komt hooguit doordat het heel warm is. Als je je eten netjes in de koelkast bewaart bederft het echt niet sneller, alleen bij hoge temp. buiten de koelkast dus. Heeft idd niets met onweer te maken.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

7

Re: Help onweer op komst en vulling

Over slagroom kloppen, en mislukken, gaan de vreemdste verhalen rond. Allemaal fabeltjes  ;) . Ik werk sowieso eigenlijk niet met slagroom. Bij mij mislukt het nl. nogal eens. En dat heeft niks met weer, menstruatie enz te maken  :lol: . Ik zou dus ook voor een veilige vulling gaan, al zou ik de 'buiten de koelkast houdbare vulling' met deze warmte ook in de koelkast zetten....

8

Re: Help onweer op komst en vulling

claudia76 schreef:
@ppeltje schreef:

:think:  Snap het niet helemaal... Wat hebben onweer en slagroom met elkaar te maken dan?  :think:
Als het gaat om de warmte, dan zou ik voor vullingen gaan die niet in de koelkast hoeven.

Als je iets aan het bereiden bent terwijl het onweert dan kan het daardoor bederven, dacht altijd dat het flauwekul was tot ik een x een hele pan met soep kon weg donderen :s

Geen idee daar heb ik nog nooit van gehoord, maar ik was op dat moment m'n soep aan het maken en alles was gewoon in orde daarvoor.

9

Re: Help onweer op komst en vulling

met dit weer is niets veilig buiten de koeling....je kan gerust slagroom gebruiken ....maar je moet wel snel werken en alles koel houden

ik heb zojuist een bavaroise taartje gemaakt....met slagroom ...niets aan de hand hoor!!!!  gewoon goed koelen

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

10

Re: Help onweer op komst en vulling

Ja bavorois willen ze graag erin maar slagroom kan wel vergaan met onweer is geen fabeltje  :) . Ik ga mijn best doen en anders maar morgen verder ermee en vroeg de wekker zetten

11

Re: Help onweer op komst en vulling

Kan het niet laten me te bemoeien...  :cool:

Wil je uitleggen hoe het dan komt dat de slagroom plots bederft bij onweer? Bederf ontstaat door bacteriegroei.. gaan die bacterien ineens harder groeien door de electrische lading van het onweer? Lijkt me erg bijzonder!

Een dag niet getaart is een dag niet geleefd!
www.loveatfirstbite.nl

12 Laatst bewerkt door taartjesdroom (20-06-2013 19:09)

Re: Help onweer op komst en vulling

Bij onweer is de kans dat produkten zuur worden groter dan onder normale weersomstandigheden. Tijdens onweer zijn de relatieve vochtigheid en de temperatuur hoger dan normaal en dat zorgt ervoor dat bacteriën en sporen zich in hoog tempo kunnen vermeerderen.

13

Re: Help onweer op komst en vulling

Hihi dankje taartjesdroom!

Ik ga voor safe en ga morgen ochtend verder met de taart  ;)

14

Re: Help onweer op komst en vulling

taartjesdroom schreef:

Bij onweer is de kans dat produkten zuur worden groter dan onder normale weersomstandigheden. Tijdens onweer zijn de relatieve vochtigheid en de temperatuur hoger dan normaal en dat zorgt ervoor dat bacteriën en sporen zich in hoog tempo kunnen vermeerderen.

Vocht en warmte zijn wel de ideale omstandigheden voor bacteriegroei, ja... Begrijp het nu ook. Bedankt!

Dat is toch een TAART waard!

15

Re: Help onweer op komst en vulling

Ik snap m nu ook!

Maar denk nog steedsbdat dat dan niet a la minute zal gebeuren  :/

Maar idd beter om dan op safe te spelen en geen slagroom te gebruiken. Je moet er toch niet aan denken dat mensen ziek worden van je taart!!  :x

Een dag niet getaart is een dag niet geleefd!
www.loveatfirstbite.nl

16

Re: Help onweer op komst en vulling

claudia76 schreef:
claudia76 schreef:
@ppeltje schreef:

:think:  Snap het niet helemaal... Wat hebben onweer en slagroom met elkaar te maken dan?  :think:
Als het gaat om de warmte, dan zou ik voor vullingen gaan die niet in de koelkast hoeven.

Als je iets aan het bereiden bent terwijl het onweert dan kan het daardoor bederven, dacht altijd dat het flauwekul was tot ik een x een hele pan met soep kon weg donderen :s

Geen idee daar heb ik nog nooit van gehoord, maar ik was op dat moment m'n soep aan het maken en alles was gewoon in orde daarvoor.

Van soep (en dan met name kippensoep) is het inderdaad wel zo dat dit kan bederven. Heeft mijn moeder helaas ook een aantal keren last van gehad. Had ze net een lekkere pan soep gemaakt. Stond af te koelen op het aanrecht. Onweersbui en soep bedorven. Maar van slagroom is het mij ook niet bekend...

begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach...
want wie vrolijk is in de morgen, die lacht de hele dag!

Re: Help onweer op komst en vulling

Je moet op dit soort momenten ook goed oppassen met boter, kan zuur worden...

18

Re: Help onweer op komst en vulling

Nou ik heb gewacht dat alles voorbij was en de taart gisteren morgen gemaakt, hij is super gelukt en was heerlijk

19

Re: Help onweer op komst en vulling

Fijn dat de taart goed gelukt is!

Dat onweer invloed kan hebben op de bereiding van eten is echt een fabeltje... Het kan ooit onweren na een warme en broeierige dag. De warmte kan wel invloed uitoefenen op ingrediënten, maar dat spreekt voor zich. Als je de producten op een goede manier bewaart en bereidt, kan er niets gebeuren!