Onderwerp: Met de strik die in bleef zakken!

Deze taart stond al héél lang in mijn agenda!
De opdracht was een communietaart, lila, wit en bloemetjes.
De strik had ik een week van te voren al gemaakt en normaal zijn de lussen na een dag of 2 keihard....Maar nu dus niet...Of het lag aan het weer of aan de emmer fondant? Normaal heb ik kiloverpakkingen van in2bake en die vind ik SuperMegaTopGeweldig!!
Maar nu ik de 6 kilo-emmer heb... :s Hij plakt en hard dus niet zo uit als ik van de kilo-verpakkingen gewend ben :s
Met hulp van het forum ben ik goed geholpen.....
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=225362
Goed, dit is m geworden!
Bedankt voor het kijken, o ja, hij is gevuld met slagroom en aardbeienvlaaivulling. En bij het afhalen werd meteen een nieuwe taart geboekt door deze mevrouw!  :D

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/936231_334376750023340_1166203573_n.jpg

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

2

Re: Met de strik die in bleef zakken!

heel erg mooi!!

3

Re: Met de strik die in bleef zakken!

Heel erg mooi!

Groetjes, Petra
Sinds kort ook een website: http://www.prettaart.webklik.nl

4

Re: Met de strik die in bleef zakken!

Had je er tylose door gedaan?
Volgende keer misschien gewoon gumpaste gebruiken.

Mooie taart!

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

5

Re: Met de strik die in bleef zakken!

Een hele mooie taart en een mooie dunne strik, gelukkig is het nog gelukt :thumb:

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

6

Re: Met de strik die in bleef zakken!

Ooooh Moooooooi geworden!!!!  :thumb:  :thumb:  :thumb:

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

Re: Met de strik die in bleef zakken!

Normaal hoe ik nooooit tylose bij in2bake te doen, hard in no-time uit....Maar ik heb  idee dat het geen in2bake was wat in de emmer zit...heb taartoutlet al gemaild.
(En met gumpaste heb ik nog nooit gewerkt!  :o )

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

8

Re: Met de strik die in bleef zakken!

Mooie taart, mooie kleuren ook! En de strik ziet er prima uit nu!

9

Re: Met de strik die in bleef zakken!

Esthers Feestelijke Taart schreef:

Normaal hoe ik nooooit tylose bij in2bake te doen, hard in no-time uit....Maar ik heb  idee dat het geen in2bake was wat in de emmer zit...heb taartoutlet al gemaild.
(En met gumpaste heb ik nog nooit gewerkt!  :o )


Gumpaste is eigenlijk gewoon fondant met tylose, maar de verhouding is perfect. Ik vind het heel fijn werken, zeker voor zulke dingen.

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

10 Laatst bewerkt door Brenda1512 (10-06-2013 10:00)

Re: Met de strik die in bleef zakken!

Mooie taart!  :thumb:
Ik werkte ook altijd met de In2Bake fondant, wat ik via SweetChoice inkocht. Nu merkte ik pas ook verschil en had ik een nieuwsbrief in de mail:

Tot onze spijt moeten we constateren dat we deze pijlers niet in stand kunnen houden met onze huidige partner In2bake. Onlangs zijn wij geconfronteerd met het feit dat In2bake zonder overleg over is gestapt naar een andere kwaliteit rolfondant. Voor Sweet Choice, en vele anderen in de markt, niet de kwaliteit die wij gewend zijn!

De goede, vertrouwde kwaliteit, waar zowel bekleden als boetseren zo perfect mee gaat ,is vervangen door een goedkopere kwaliteit waar diverse nadelen aan vast zitten tijdens het gebruik. Nadelen die ik merkte waren: plakkerig, scheurt heel snel en hard absoluut niet uit! Ook de smaak was anders!

Het heeft ons doen besluiten om de samenwerking van Sweet Choice met In2bake te beëindigen. We zullen de oude, bekende kwaliteit rolfondat rechtsreeks bij de originele producenten gaan bestellen om zodoende de kwaliteit en levertijd ten allen tijden te kunnen waarborgen.

Het is nu dus bij SweetChoice weer voor te bestellen en vanaf de 14e gaan ze weer de oude vertrouwde kwaliteit afleveren.
Dus niets geen gumpaste nodig, hooguit, als het echt compleet uit moet harden, wat tylose, maar zelfs dat gebruik ik bijna nooit met deze fondant!

11

Re: Met de strik die in bleef zakken!

In2bake is idd veranderd.
Het is onmogelijk om hem uit te laten harden, hoeveel tylose je er ook bij gooit. Maar in tegenstelling toot wat hier boven genoemd werd heb ik de ervaring dat het juist absoluut niet scheurt. Ik heb zelf het "warme handjes syndroom" en heb nu eindelijk een variant waar ik wel mee kan werken...in tegenstelling tot de eerder fondant van in2bake welke bij mij volledig onder mmn handen wegsmolt...
Zo zie je maarvoor iedereen werkt het weer anders...maar dat niet uitharden is echt een nadeel....vind dat je je strik erg mooi hebt gekregen!
Leuke taart!!! En sorry dat ik een btje offtopic ben gegaan :-(

Re: Met de strik die in bleef zakken!

Nou, dat off-Topic...is wel héél belangrijk!! Want dat hele verhaal van in2bake had ik dus gemist! GRRR!

Ik kreeg deze mail terug van Taartoutlet;
Hoi Esther,

Om even op je vraag terug te komen. De fondant is inderdaad van In2bake, maar we weten dat ze zijn overgestapt naar een andere fabrikant. De een vindt hem nog beter dan de vorige en de ander is iets minder tevreden. Wel wordt in de wandelgangen gezegd, dat ze terug gaan naar de vorige leverancier…maar wanneer en hoe is nog even afwachten.

We houden je op de hoogte!
Met vriendelijke groet,

Marcel

Team Taartoutlet

Maar dat klopt dan toch niet? In2bake gaat toch niet terug naar de originele leverancier? Dat doet Wendy toch zelf??
Volgens mij klinkt mijn berichtje als wartaal...Hoop dat jullie toch begrijpen wat ik bedoel.... :P

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

13

Re: Met de strik die in bleef zakken!

het is dat ik je topic gelezen heb over het inzakken van de strik
maar daar zie je niets van op de foto hoor hij is heel erg leuk

14

Re: Met de strik die in bleef zakken!

ik heb met in2 bake gebeld. ze hebben de receptuur veranderd, er zit meer olie in. Bloemen zijn na 3-4 dagen nog niet hard. Balen !

15

Re: Met de strik die in bleef zakken!

Mooie taart en de strik ziet er prima uit, heb geen ervaring met in2bake, dus daar kan ik niets over zeggen.

16

Re: Met de strik die in bleef zakken!

Mooie taart, vraagje welke letters zijn dit?

17

Re: Met de strik die in bleef zakken!

Vind het een mooie taart, mooie kleuren ook!

Trotse mama van een mooie zoon - 24 oktober 2012
én dochter - 21 januari 2014

18

Re: Met de strik die in bleef zakken!

Fijn dat het toch nog goed gekomen is. Mooie taart en niet te zien dat het zoveel problemen gegeven heeft om hem te kunnen maken.

Re: Met de strik die in bleef zakken!

Dank jullie wel allemaal voor de lieve reakties!! *D

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

20

Re: Met de strik die in bleef zakken!

Heb je topic gevolgd over het instorten van je strik, maar vind je taart werkelijk prachtig geworden!!

Herinner je gisteren, droom over morgen, maar leef vandaag!

Re: Met de strik die in bleef zakken!

Dank je wel! :D

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

22

Re: Met de strik die in bleef zakken!

Aha :-D nu gaat mij een lichtje op! Ik had precies hetzelfde probleem http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=224787 met de fondant het bouwhuis en ik snapte er ook al niet zoveel van toen anderen zeiden dat die fondant zo snel uithardt!

Maar met veel tylose en een ovensessie is het ook bij mij goedgekomen. En jouw strik (én taart) ziet er ook prachtig uit! Ik vind het heel erg mooi dat het zo dun is, dat maakt het erg chique!

23

Re: Met de strik die in bleef zakken!

Echt een heel leuke, feestelijke taart met die mooie strik! :thumb:

Gelukkig is het nog goed gekomen.

Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen!