1

Onderwerp: taart bekleden

hoe doen jullie het?
taart vullen en laten opstijven in de koelkast en dan afsmeren.
taart vullen afsmeren en dan laten opstijven in de koeling.
taart vullen afsmeren opstijven in de koeling en dan nog eens afsmeren en dan nog eens laten opstijven en dan bekleden.

laten jullie de taart nog eens op temperatuur komen voor het bekleden.

mijn ervaring met taarten die in de koeling zijn geweest lastiger zijn met bekleden omdat het fondant dan gauw klam wordt.

wie kan mijn vraag beantwoorden?
wat is de makkelijkste optie.

2

Re: taart bekleden

ik vul en smeer af, vervolgens een tijd in de koeling of hele koude schuur in de winter.
Voor het bekleden de botercreme  een keer extra langs gaan met een warm mes. Ik laat hem niet opnieuw op kamertemp komen, daar wordt de bc weer zacht van waardoor er meer deuken in de taart komen.

En dan het fondant; ik werk eigenlijk alleen met marsepein en heb geen last van klam worden...

taartenvanirma.simpsite.nl
Alles kan, behalve omhoog vallen, dat is onmogelijk...