1

Onderwerp: opspuiten van een taart

hallo ik houd niet van overveel botercreme maar wil toch wel een keer een taart op spuiten

waar ga ik dat mee doen

botercreme geen optie we houden er niet van

slagroom zakt in

ganache weet niet of je dit kan opkloppen zoals je slagroom doet,

iemand ideeen het liefste wil ik wel een witte kleur hebben als weet ik dat dat met witte chocolade niet gaat

gr diana

2

Re: opspuiten van een taart

royal icing ?of de icing die de amerikanen gebruiken
die is anders als bij ons volgens mij

3

Re: opspuiten van een taart

Ik gebruik tegenwoordig een variant op amerikaanse buttercream, namelijk white-chocolatebuttercream. Echt heel lekker! En je kunt hem goed opspuiten. Voor het recept kun je kijken op de website van wilton of gewoon op google. Van de Wilton-site moet je trouwens de helft nemen hoor, anders kun je wel 4 taarten ermee doen.

Tieneke

4

Re: opspuiten van een taart

dank je wel zal is gaan kijken

5

Re: opspuiten van een taart

Ik heb laatst ganache gemaakt van witte chocolade. Smaakte prima. Ik heb een verhouding genomen van 1:1. Witte ganache wordt normaal 1:3 geadviseerd, maar ik vind dat zelf te stijf worden. 1:1 was prima te spuiten, maar misschien zou ik zelf de volgende keer 1:2 proberen. Wel even opkloppen voor het opspuiten.

6

Re: opspuiten van een taart

dank je wel