1

Onderwerp: zelf marasquin-siroop maken?

Hoi ik heb een vraagje,
Ik ben gek op marasquin en de essence kon mijn moeder niet vinden in nederland. Is het mogelijk om een flesje gewone likeur in te koken met suiker tot een siroop en dit te gebruiken? Ik verdraag absoluut geen alcohol, wordt er echt hondziek van en met mijn vader zijn diabetes is het ook niet het beste (suiker gaat beter :lol: ) dus ik wil de alcohol er het liefste echt uitkoken. Zijn er nog andere voorstellen?

Iemand tips voor mij?

bij voorbaat dank! Esther

2

Re: zelf marasquin-siroop maken?

:Y
dat gaat prima

ik maak mijn trempeer siroop altijd zo ( al jaren ....ook in mijn banketbakkers tijd)

1:1 suiker en water inkoken
lekkere scheut marasquin erdoor en klaar!

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

Re: zelf marasquin-siroop maken?

spidygirl schreef:

:Y
dat gaat prima

ik maak mijn trempeer siroop altijd zo ( al jaren ....ook in mijn banketbakkers tijd)

1:1 suiker en water inkoken
lekkere scheut marasquin erdoor en klaar!

Kook je de marasquin mee anders zit de alcohol er toch nog in?

De aanhouder wint!

4

Re: zelf marasquin-siroop maken?

Die kook ik dan gewoon mee! bedankt  :thumb:  :thumb: nu nog een goedkope fles hier zien te vinden. Dat zal het moeilijkste zijn denk ik. Waarschijnlijk moeders lief aankijken  :lol:

5

Re: zelf marasquin-siroop maken?

je kan hem meekoken ....ik doe het op het laatst erin
maar je merkt weinig hoor van de alcohol

is nou niet dat je je taart laat zwemmen in de trempeer!

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

6

Re: zelf marasquin-siroop maken?

spidygirl schreef:

je kan hem meekoken ....ik doe het op het laatst erin
maar je merkt weinig hoor van de alcohol

is nou niet dat je je taart laat zwemmen in de trempeer!

:lol:  :lol:  :lol:  :thumb: