1

Onderwerp: eerste probeersels [FEEDBACK]

Om te beginnen met oefenen dacht ik dat het handig was om wat kleine biscuits te bakken, zodat ik het bekleden en kleuren en dergelijke gelijk wat vaker achter elkaar kon doen. Helaas waren de biscuits  niet zo mooi strak uit de vorm (soufléschaaltjes van ikea) met het recept voor biscuit om zelf te maken. Het afsmeren was daardoor lastig vond ik. Ook met een warm mes na het opstijven kreeg ik ze niet strak genoeg naar mijn zin. Dat is ook wel te zien aan het eindresultaat. Volgende taart wordt met biscuitmix van Funcakes gebakken, kijken of dat beter gaat.
Ik heb nu satin ice fondant gebruikt. Bij een taartworkshop van een vriendin callebaut fondant gebruikt, maar vond 7kg in een keer wel erg veel om te bestellen. Heb daar nu wel wat spijt van, vond de satin ice erg plakkerig. Ik had ook nog wat fondant van de Jumbo liggen,  moet zeggen dat die me niet tegen viel om uit te rollen en te bewerken. Ik denk dat het eerste beklede taartje wat te dun uitgerold was waardoor er wat scheurtjes onderin kwamen en op de randjes niet zo mooi (de twee roze beklede waren de eerste taartjes die ik bekleed heb, sorry, de foto's staan niet in die volgorde). het roze taartje met de blauwe sterretjes heb ik vooral gemaakt om te ontdekken wat de kleurstof met de fondant doet, drupje meer of minder. En bovenop een ster met de hand uitgesneden (niet naar mijn zin) en zilver gespoten (ook niet naar mijn zin). Heb later met silverdust in alcohol nog geprobeerd een kroontje te verven maar ook niet naar mijn zin (zal ik in een ander topic wel vragen/laten zien). De roze met bloem erop was om de letterlineaal te testen (ook nog niet zo'n succes, de satin ice fondant lukte helemaal niet om eruit te krijgen, die van jumbo na een hoop gepiel pas, als iemand tips heeft, graag, zal ook het forum nog even doorspitten). Bij de gele met de lijntjes ben ik niet tevreden over de lijntjes, lastig om die allemaal gelijk te krijgen!
De blauwe met de vlinders, ja, niet zo veel inspiratie meer laat op de avond. Bij deze is goed de craquelé te zien die de fondant bij een aantal taartjes wel heel erg had. Is daar wat aan te doen?

http://i129.photobucket.com/albums/p214/skydivesaskia/_D709434.jpg
http://i129.photobucket.com/albums/p214/skydivesaskia/_D709436.jpg
http://i129.photobucket.com/albums/p214/skydivesaskia/_D709440.jpg
http://i129.photobucket.com/albums/p214/skydivesaskia/_D709442.jpg
http://i129.photobucket.com/albums/p214/skydivesaskia/_D709446.jpg
http://i129.photobucket.com/albums/p214/skydivesaskia/_D709454.jpg
http://i129.photobucket.com/albums/p214/skydivesaskia/_D709455.jpg
http://i129.photobucket.com/albums/p214/skydivesaskia/_D709457.jpg
http://i129.photobucket.com/albums/p214/skydivesaskia/_D709458.jpg
http://i129.photobucket.com/albums/p214/skydivesaskia/_D709462.jpg
http://i129.photobucket.com/albums/p214/skydivesaskia/_D709463.jpg

Ik heb de taartjes gevuld met bc met sabajon (pastides) en een laagje fambozen-, blauwe bessen- of abrikozenjam (even testen welke combi ik het lekkerste vind).
Een hoop in een keer, ik hoop dat ik ze in het goede onderdeel heb neergezet, dacht, ze zijn wel klein, maar toch taartjes.
bedankt voor het kijken en lezen ;-)

2

Re: eerste probeersels [FEEDBACK]

Oef er is veel niet naar je zin te lezen in je verhaal  ;)
Ik moet zeggen dat ik het eerste taartje wel heel erg schattig vind hoor, vind ik ook de leukste  :Y

Tja misschien gewoon 1 taart doen en daar alle tijd aan besteden ipv aan meerdere taartjes wat minder tijd?
Geduld is het sleutelwoord bij taarten maken hihi. Ondervind ik zelf ook steeds :Y

Voor de uitstekers kun je eventueel wat crisco gebruiken, dat is (plantaardig) vet. Gebruik ik zelf voor silliconen molds zodat het fondant er niet in blijft plakken. Of misschien eventueel wat poedersuiker zodat het fondant minder plakt.

Zelf gebruik ik fondant van funcakes en de biscuit mix maak ik zelf.
http://taarttopper.wordpress.com/how-to … cuittaart/

En doe ik heeeeeeeeeel veel zoeken op dit forum naar tips en how to's. Er staat hier zoveel!

En ik moet eerlijk toegeven ik ben ook niet zo een goede taartenbakster als velen hier op het forum! Misschien dat een ander jou beter advies kan geven.

Aangename tijdsbesteding, Bezigheid in vrije tijd, Genoeglijke bezigheid, Plezier hebben, Liefhebberij, Lievelingsbezigheid, Plezierwerk, Verslavingsverschijnsel, Vrijetijdsbesteding http://taarttopper.wordpress.com/

3

Re: eerste probeersels [FEEDBACK]

Voor eerste taartjes vallen ze reuze mee hoor, klein hogere taartjes vind ik altijd moeilijker te bekleden. Vooral de eerste ziet er best goed uit en als ze ook maar lekker smaakten want dat is toch het aller belangrijkste. Gewoon lekker door oefenen.

4

Re: eerste probeersels [FEEDBACK]

Zeker niet verkeerd hoor voor je eerste taartjes !! Vooral blijven oefenen en dan zie je vanzelf dat het beter word  :Y . Mag ik vragen welke schaaltjes je bedoelt ? Ik heb al op ikea gekeken maar kan ze niet vinden, ik vind de vorm heel leuk !!

5

Re: eerste probeersels [FEEDBACK]

Leuke schaaltjes heb je gebruikt!!

Vind ze erg leuk geworden, en inderdaad geduld, en oefenen, oefenen en nog eens oefenen is het sleutelwoord ;)

Herinner je gisteren, droom over morgen, maar leef vandaag!

Re: eerste probeersels [FEEDBACK]

Ik moest even zoeken, maar hij is nog te koop, het is de smarta oven/serveerschaaltje wit, 1,99/stuk.

Bedankt voor de reacties!

7

Re: eerste probeersels [FEEDBACK]

Ik vind ze ook harstikke schattig, ook ik ben zeker geen super bakster, maar kan je wel wat tips geven.
Je twee roze taartjes zou je aan de onderkant kunnen afwerken met een sierrandje zodat het er niet zo raffelig uitziet en voor het afsmeren zou je een liniaal en een geodriehoek kunnen gebruiken (heb ik ook eens als tip van iemand gekregen en werkt perfect.
Verder zou je bakpapier kunnen gebruiken icm een smoother.
( dus gewoon een stukje bakpapier op het fondant leggen en daarna gladstrakken met een smoother).
Ook dat was een tip van iemand en werkt ook perfect ;-)
Ze zien er verder heerlijk uit en oefening baart kunst ;-)

Re: eerste probeersels [FEEDBACK]

voor het afsmeren gebruikte ik nu een klein knikmes, maar zal ook eens een geodriehoek proberen, die houd misschien makkelijker vast bij die kleine taartjes.
Ondertussen heb ik de lettertjes met poedersuiker in de vorm geprobeerd, dit scheelt al echt een hele hoop, dus dat moet ook wel gaan lukken  :)