Onderwerp: eerste probeersels [FEEDBACK]
Om te beginnen met oefenen dacht ik dat het handig was om wat kleine biscuits te bakken, zodat ik het bekleden en kleuren en dergelijke gelijk wat vaker achter elkaar kon doen. Helaas waren de biscuits niet zo mooi strak uit de vorm (soufléschaaltjes van ikea) met het recept voor biscuit om zelf te maken. Het afsmeren was daardoor lastig vond ik. Ook met een warm mes na het opstijven kreeg ik ze niet strak genoeg naar mijn zin. Dat is ook wel te zien aan het eindresultaat. Volgende taart wordt met biscuitmix van Funcakes gebakken, kijken of dat beter gaat.
Ik heb nu satin ice fondant gebruikt. Bij een taartworkshop van een vriendin callebaut fondant gebruikt, maar vond 7kg in een keer wel erg veel om te bestellen. Heb daar nu wel wat spijt van, vond de satin ice erg plakkerig. Ik had ook nog wat fondant van de Jumbo liggen, moet zeggen dat die me niet tegen viel om uit te rollen en te bewerken. Ik denk dat het eerste beklede taartje wat te dun uitgerold was waardoor er wat scheurtjes onderin kwamen en op de randjes niet zo mooi (de twee roze beklede waren de eerste taartjes die ik bekleed heb, sorry, de foto's staan niet in die volgorde). het roze taartje met de blauwe sterretjes heb ik vooral gemaakt om te ontdekken wat de kleurstof met de fondant doet, drupje meer of minder. En bovenop een ster met de hand uitgesneden (niet naar mijn zin) en zilver gespoten (ook niet naar mijn zin). Heb later met silverdust in alcohol nog geprobeerd een kroontje te verven maar ook niet naar mijn zin (zal ik in een ander topic wel vragen/laten zien). De roze met bloem erop was om de letterlineaal te testen (ook nog niet zo'n succes, de satin ice fondant lukte helemaal niet om eruit te krijgen, die van jumbo na een hoop gepiel pas, als iemand tips heeft, graag, zal ook het forum nog even doorspitten). Bij de gele met de lijntjes ben ik niet tevreden over de lijntjes, lastig om die allemaal gelijk te krijgen!
De blauwe met de vlinders, ja, niet zo veel inspiratie meer laat op de avond. Bij deze is goed de craquelé te zien die de fondant bij een aantal taartjes wel heel erg had. Is daar wat aan te doen?
Ik heb de taartjes gevuld met bc met sabajon (pastides) en een laagje fambozen-, blauwe bessen- of abrikozenjam (even testen welke combi ik het lekkerste vind).
Een hoop in een keer, ik hoop dat ik ze in het goede onderdeel heb neergezet, dacht, ze zijn wel klein, maar toch taartjes.
bedankt voor het kijken en lezen 











