1

Onderwerp: Royal Icing vraag.

Ok, kolder in m'n kop, ik wil me ook gaan wagen aan koekjes decoreren met RI.

Nu heb ik heel veel gelezen en opgezocht en ik krijg de indruk dat het recept voor RI precies hetzelfde is als dat je schuimkransjes maakt, alleen dat je het dan niet bakt.

Klopt dat?

2

Re: Royal Icing vraag.

maak nooit schuimkransjes ,gebruik voor royal icing eiwit poeder 10 gram 60 ml water en 300-500 gram gezeefde poedersuiker
of een zak royal icing mix van fun cake
ik gebruik nooit verse eiwit
succes

3

Re: Royal Icing vraag.

Eiwitschuim ga je opkloppen voor heel veel lucht erin en royal icing juist niet, want dan krijg je ontploffende luchtbelletjes na het spuiten en dus gaatjes. Ik maak royal icing vaak een dag vooraf en dan roer ik de volgende dag de lucht eruit.

Gewoon gaan doen hoor, het is ontzettend leuk. Als je even op de site zoekt naar koekjes om te versieren, kom je bij de suikerkoekjes uit. Die zijn ideaal om te gebruiken. En het recept wat Miss noemt, klopt. Je kunt het ook met merenquepoeder maken, dan vind ik het wat sterker, dus dat is vooral handig als je bloemen wilt spuiten om te laten drogen.

Tieneke