1

Onderwerp: veilig stapelen voor vervoer van de klant.

Ik ga binnenkort een grote vierlaagse bruidstaart maken voor 80 personen wat ik helemaal geweldig vind. Maar nu vraag ik mij af moet je nu perse een lange dowel er doorheen doen want de een doet het wel en de ander niet. En welke dowels gebruiken jullie? Ik gebruik meestal houten dowels en dikke cakeboards bij een stapeltaart en zeker een bruidstaart.

Ik zou normaal op locatie stapelen maar deze word opgehaald op verzoek van de klant en de taart moet ongeveer een drie kwartier in de auto vervoerd worden.

Ik hoop dat iemand tips kunnen geven en alvast bedankt :)

Groetjes

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

2

Re: veilig stapelen voor vervoer van de klant.

gm, helaas kan ik je daar niet bij helpen maar ik kijk al wel uit naar je taart :)  en lees met je mee.

groetjes monique

Re: veilig stapelen voor vervoer van de klant.

Hoe geef je hem verder mee? In een doos of alleen met folie ?

Ik zit een beetje met hetzelfde probleem maar denk dat ik er voor de zekerheid wel een dowel door doe, juist omdat ik er zelf niets meer aan kan opkalefateren mocht er iets misgaan  omdat ze hem zelf gaan vervoeren.

I never met a calorie I didn't like....

Re: veilig stapelen voor vervoer van de klant.

Bij 4 lagen zou ik er voor de zekerheid een dowel doorheen doen! Zeker als de kalnt hem zelf gaat vervoeren...
Ikzelf vervoer alleen stapels van maximaal 3 hoog en dan nog het liefst 2 om 1. 4 hoog ga ik geeneens aan beginnen, niet goed voor mijn hart  :lol:

5

Re: veilig stapelen voor vervoer van de klant.

taartenprinsesje schreef:

Hoe geef je hem verder mee? In een doos of alleen met folie ?

Ik zit een beetje met hetzelfde probleem maar denk dat ik er voor de zekerheid wel een dowel door doe, juist omdat ik er zelf niets meer aan kan opkalefateren mocht er iets misgaan  omdat ze hem zelf gaan vervoeren.

Ik geef meestal de taarten in een doos mee, maar met een bruidstaart niet omdat ik die eigenlijk altijd zelf bezorgd en dan staat de taart altijd in een piepschuimen thermobox van de sligro.

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

6

Re: veilig stapelen voor vervoer van de klant.

taartjesdroom schreef:

Bij 4 lagen zou ik er voor de zekerheid een dowel doorheen doen! Zeker als de kalnt hem zelf gaat vervoeren...
Ikzelf vervoer alleen stapels van maximaal 3 hoog en dan nog het liefst 2 om 1. 4 hoog ga ik geeneens aan beginnen, niet goed voor mijn hart  :lol:

Dank je wel voor je advies taartjesdroom, oh en monique is zal uiteraard de taart op het forum neerzetten zodra ik de taart af hebt

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

Re: veilig stapelen voor vervoer van de klant.

Ik weet trouwens niet wat voorplakmiddel je gebruikt voor tussen de lagen, maar ik doe altij een paar dotjes royal icing, daar is het ook weer wat steviger door  :Y

8

Re: veilig stapelen voor vervoer van de klant.

taartjesdroom schreef:

Ik weet trouwens niet wat voorplakmiddel je gebruikt voor tussen de lagen, maar ik doe altij een paar dotjes royal icing, daar is het ook weer wat steviger door  :Y

trek je dan het fondant er niet af als je de lagen uit elkaar haalt bij aansnijden?

Re: veilig stapelen voor vervoer van de klant.

Idelet schreef:

trek je dan het fondant er niet af als je de lagen uit elkaar haalt bij aansnijden?

Nee, dat dacht ik eerst ook. Maar dat is juist niet zo, het blijft meestal zitten aan het kartonnetje  :)

10

Re: veilig stapelen voor vervoer van de klant.

Meestal gebruik ik een beetje botercreme 1:1 of wat tylose lijm als voorplakmiddel, maar misschien moet ik hiermee ook een beetje icing gebruiken ja :Y

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl