Onderwerp: progres taart
benodigheden voor 1 progrestaart (27 cm)
6 eiwitten
360 suiker
1 1/2 liter slagroom
100 gram pure chocolade
nougatine
hazelnootjes
decoreer chocolaatjes
Oventemperatuur
Elektrische oven 160 °C
* teken op bakpapier 2 grote cirkels ik gebruik hiervoor een groot dinerbord
*verwarm de oven voor op 120 grade
*klop de eiwitten stijf met een mixer
*voeg als het eiwit stijf begint te worden heel langzaam in een aantal delen de suiker toe
* klop het geheel verder stijf tot dat je de mengkom op zijn kop kunt houden en het er niet uitloopt
*voeg een handje nougatine toe en spatel deze door het beslag heen
*spuit het beslag op je bakpapier tot deze geheel gevuld is met een grote schijf schuim
*leg de schuimplakken in de oven en zet daarna de oven op 160 grade
*bak het schuim droog in 2 uur!
* smeer de schuimplakken in met chocolade
* breng een dikke laag slagroom aan op de onderste schuimplak en leg hier de andere met de chocolade laag boven op.
smeer alles netjes dicht met slagroom en decoreer de zeikant met nougatine.
*spuit mooie toefjes slagroom op je progrestaart en decoreer deze naar eigen keuzen af.
TIPS!:
-als je slagroom opklopt met poedersuiker word het minder zoet en blijft hij langer steviger..
- leg de progres aantal dagen in de diepvriezer hij is dan makelijker te snijden ontdooi hem circa 2 a 3 uur voor je hem wil serveren