Onderwerp: chocoladetaart
ik heb op mijn eigen website sinds gisteren ook recepten staan, maar omdat ik hier al een tijd kom, wil ik toch mijn lievelingstaart plaatsen. :-)
Ingrediënten:
6 dl slagroom
600 gram bittere chocolade (puur van de lidl gebruik ik)
3 afgestreken el fijne suiker
1 pak bestogne koeken
1 borrelglas amaretto
150 gram boter (ik gebruik zelf veel minder, word anders zo nat)
Bereidingswijze:
Bekleed de vorm met bakpapier.
Verkruimel de bestogne koeken in de keukenmachine.
Smelt de boter (niet te heet) en roer die door het kruim.
Bedek hiermee de bodem en zet in de koelkast. (kwartiertje ong.)
Klop de slagroom stijf met de suiker.
Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. (niet te heet)
Gietde chocolade al kloppend in 1x snel bij de slagroom.
Klop door tot alles vermengd is, klopt dan pas de likeur er even door.
Giet het mengsel in de vorm.
Laten opstijven in de koelkast.