1

Onderwerp: chocoladetaart

ik heb op mijn eigen website sinds gisteren ook recepten staan, maar omdat ik hier al een tijd kom, wil ik toch mijn lievelingstaart plaatsen. :-)

Ingrediënten:

6 dl slagroom
600 gram bittere chocolade (puur van de lidl gebruik ik)
3 afgestreken el fijne suiker
1 pak bestogne koeken
1 borrelglas amaretto
150 gram boter (ik gebruik zelf veel minder, word anders zo nat)
Bereidingswijze:

Bekleed de vorm met bakpapier.
Verkruimel de bestogne koeken in de keukenmachine.
Smelt de boter (niet te heet) en roer die door het kruim.
Bedek hiermee de bodem en zet in de koelkast. (kwartiertje ong.)
Klop de slagroom stijf met de suiker.
Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. (niet te heet)
Gietde chocolade al kloppend in 1x snel bij de slagroom.
Klop door tot alles vermengd is, klopt dan pas de likeur er even door.
Giet het mengsel in de vorm.
Laten opstijven in de koelkast.

2

Re: chocoladetaart

klinkt lekker...maar hoe groot is de bakvorm?? dat kan ik er niet uithalen

Re: chocoladetaart

monique69 schreef:

klinkt lekker...maar hoe groot is de bakvorm?? dat kan ik er niet uithalen

En hoeveel boter gebruik je dan?

De aanhouder wint!

4

Re: chocoladetaart

oja is wel handig he... haha ik gebruik zelf een 24cm vorm, dan word hij hoger....hij is vrij machtig dus kan er veel puntjes uithalen.

qua boter pak ik 125 gram en giet ik op gevoel door de kruimels....als er wat boter gaat drijven stop ik...ene keer gaat de hele 125 gram erin en de andere keer blijft er wat in de pan.... (denk dat sommige pakken bestogne een koekje meer in zit ofzo haha :-p

5

Re: chocoladetaart

Heb je er misschien een foto van? Klinkt wel lekker!  :P

6

Re: chocoladetaart

nee sorry, terwijl ik van elke taart normaal foto's maak.... ik ga hem 25 april weer maken! dan zal ik alsnog de foto plaatsen :-) ziet eruit als kwarktaart, maar dan bruin. haha :-)

7

Re: chocoladetaart

oja, krullen van witte chocolade erop is ook erg lekker! :-) al ben ik sowieso van de witte chocolade krullen...die doe ik ook altijdop banoffee taart :-) (krijg ineens weer zin in bakken haha)

8

Re: chocoladetaart

Het is dus eigenlijk een kwarktaartbodem met heel veel 'ganache' erop? Lijkt me wel heel erg machtig eigenlijk...

9

Re: chocoladetaart

zo zou je het kunnen omschrijven...maar dan met amaretto.... :)

hij is inderdaad machtig, maar heeeeeeel lekker! :-)