1

Onderwerp: ruit/diamant rand

Hallo,
ik wil morgen zo'n diamant rand maken en heb
er zo'n uitdruk figuur voor. Maar ik maak de fondant meestal
nogal dus. Mm of 2. Hoe dik moet je de fondant voor zo'n
rand laten en moet de boter hard of zacht zijn? En de fondant
dito, hard of zacht?

Dank, cat

bakthuys.blogspot.com

Re: ruit/diamant rand

Hoi cat,

Ik rol mijn marsefond ook dun uit en dat is meestal geen probleem voor het ruitpatroon. Je moet de uitsteker er ook niet te diep in willen drukken want dan heb je wel kans dat t fondant scheurt.

Ik maak meestal de afdruk met de uitsteker en ga dan nog met een tool langs de lijntjes om ze iets meer te definieren...

Het gaat het makkelijkst op t moment dat je de taart net hebt bekleed: boter lekker opgesteven in de koelkast en de fondant nog soepel.. Dan heb je de minste kans dat je botercreme door een evt scheurtje heen naar buiten komt en is t fondant nog makkelijk te bewerken..

Succes!

Een dag niet getaart is een dag niet geleefd!
www.loveatfirstbite.nl

3

Re: ruit/diamant rand

dank je wel! Hij is aardig gelukt moet ik zeggen de taart! jammer dat het niet helemaal uitkomt...maar oké...het verschil is minimaal

bakthuys.blogspot.com

4

Re: ruit/diamant rand

Elke taart heeft een achterkant zeg ik altijd :-D

Gek op taart!